Varden

Taran velger musikken

Hun har brukt noen år på å komme dit hun er i dag. Nå innser Taran Hofvind at hun ikke finner en vei utenom.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ – Jeg tror nok dette er noe jeg bare må gjøre, sier 23 år gamle Taran Hofvind som er klar til å følge i sin Spellemann-vinnende storebrors fotspor. Men der Ole Torjus Hofvind har markert seg som produsent for blant andre Cezinando, er det som artist og låtskriver lillesøste­ren hans tar sikte på å markere seg.

Har markert seg positivt

Nå er Taran Hofvinds første musikkgave til folket vel forløst og ute. «Cycle» kan høres og kjøpes på alle plattforme­r der musikk streames. NRK P3 har allerede snappet opp singelen som ble lansert fredag. Gvarvjenta og nå Oslo-bosatte Taran Hofvind gleder seg over mange positive tilbakemel­dinger etter at releasen fant sted.

– Jeg har skrevet låten selv, synger den og har stått for noe produksjon. I tillegg har broren min, Ole Torjus Hofvind, vaert snill og hjulpet til med produksjon, miksing og mastering, forteller Taran Hofvind som gir ut «Cycle» under artistnavn­et Taran.

Blir inspirert av storebror

– Hvor viktig har vaert i prosessen?

– Han er en inspirasjo­n for meg og kanskje også en trygghet. Ved å se hvordan andre arbeider, laerer man jo gjerne selv. Kanskje vi også kan pushe hverandre.

broren din Jeg gjør litt andre ting enn Ole Torjus. Han synger ikke like mye og opptrer mer i bakgrunnen, sier Taran Hofvind til Varden.

En miks av sjangrer

«Cycle» er den første låten hun skrev helt ferdig. Sjangermes­sige handler det om en blanding av pop, elektronik­a og urban.

– Låten kapsler kanskje inn tiden da jeg bodde i Danmark. Jeg var på et sted i livet da jeg var litt utforskend­e og møtte folk med en annen type livsstil og tankegang enn jeg selv hadde, sier Hofvind.

– Hvordan da?

– Folk var kanskje litt mer utsvevende enn jeg var vant til, mener singeldebu­tanten.

Debutlåten­s tilblivels­e startet med at Taran Hofvind fikk oversendt en rytmeloop av en musikkompi­s to-tre år tilbake. Ideen var at Hofvind skulle legge noe vokal på loopen og returnere alt til avsender. I stedet hun utviklet sin egen låt.

– Er det sånn at han krever loopen tilbake med renter nå?

– Nei da. Han synes bare det er kult ... ▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: SANJIN DULIC/PRIVAT ?? SINGELDEBU­TANT: Taran Hofvind (23) har sluppet debutlåten «Cycle» på digitale plattforme­r. Nå skal den unge Gvarv-kvinnen komponere mer.
FOTO: SANJIN DULIC/PRIVAT SINGELDEBU­TANT: Taran Hofvind (23) har sluppet debutlåten «Cycle» på digitale plattforme­r. Nå skal den unge Gvarv-kvinnen komponere mer.
 ?? FOTO: SIMEN IDSØE EIDSVÅG ?? HJELPENDE BROR: Spellemann­vinner Ole Torjus Hofvind har bistått søster Taran i produksjon­en av «Cycle»
FOTO: SIMEN IDSØE EIDSVÅG HJELPENDE BROR: Spellemann­vinner Ole Torjus Hofvind har bistått søster Taran i produksjon­en av «Cycle»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway