Varden

Vedtok rådmannens forslag

- Ragnhild.johansen@varden.no

Frp la fram forslag i utvalget for barn, unge og kultur om ta vare på hagen på Øvre Frednes. Det fikk kun to stemmer.

Diskusjone­n om Marihøne barnehage ble etter hvert et ordskifte om hvem som tar mest hensyn til barna.

– Jeg vokste opp i området og lekte i skogen. Uteområdet som Villa Frednes foreslår er der vi lekte, så skal vi ta vare på barna, bør vi gå for det, sa Kenneth Lindhjem (Frp).

Jeanett Teigen i By og Naermiljøp­artiet støttet Frp. Hun var villig til å utsette barnehagen. Kommunalsj­ef Tollef Stensrud opplyste at det kunne ta opp til ett år å få ny regulering­splan.

Tone Skau Jonassen (Ap) som satte fyr på debatten om Villa Frednes i et innlegg på Facebook, forsvarte rådmannens forslag. Hun ser ingen grunn til å ta vare på hagen når ikke fylkesmann­en har hatt innsigelse­r på planen.

Jonassen understrek­et alt det flotte som er i naerheten av barnehagen, men glemte av en eller annen grunn å nevne Villa Frednes. Hun advarte for øvrig mot at en slik sak kan skape presedens.

Utvalget var glad for vedtaket fra miljø og byutviklin­g som innebaerer at en tredoktor vil passe på de verneverdi­ge traerne i parken under byggeperio­den.

Utvalget vedtok til slutt rådmannens forslag om å bygge tre barnehager der Frednes barnehage står med det uteområdet som betyr at mesteparte­n av hagen til Villa Frednes blir uteområde for barnehagen, men både SVs Ida Baun Garbo og Høyres Bjørn Tore Hjartsjø reiste spørsmål rundt utomhuspla­nen. ▶ Ragnhild Johansen

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? MARISTIEN: Jeanett Teigen (By og Naer) synes ikke det er et problem å vente på en ny regulering­splan. Kenneth Lindhjem (Frp) lekte i indianersk­ogen som liten og synes forslaget til Villa Frednes er det beste forslaget for barnehagen­s uteområde.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN MARISTIEN: Jeanett Teigen (By og Naer) synes ikke det er et problem å vente på en ny regulering­splan. Kenneth Lindhjem (Frp) lekte i indianersk­ogen som liten og synes forslaget til Villa Frednes er det beste forslaget for barnehagen­s uteområde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway