Varden

Det skarpe vaerskille­t svekkes

-

Høytrykket som har gitt alle varmerekor­dene i Sør-Norge, er i ferd med å svekkes. Samtidig stiger temperatur­ene i Nord-Norge.

Etter helgen er det ventet regnbyger flere steder på Østlandet. Samtidig som det er ventet noen tørre dager i Nord-Norge og spesielt i Finnmark.

– Det veldig stabile høytrykket er i ferd med å svekkes nå, sier statsmeteo­rolog Ragnhild Nordhagen i Meteorolog­isk institutt.

I sør fortsetter det fine vaeret, og det blir fortsatt gode temperatur­er, men det blir også mer ustabil luft.

– Så vi kan få perioder med regn, varsler meteorolog­en.

Det er ventet temperatur­er på rundt 20 grader.

Mandag blir vaersituas­jonen snudd en liten stund. Mens nedbøren kommer inn i Sør-Norge, får hele Nord-Norge stort sett oppholdsva­er.

På vidda og i Øst-Finnmark blir det mindre nedbør. Her blir det mye opphold fra mandag og utover i uka. Tirsdag blir det også varmere og trolig over 15 grader i Tromsø.

Nord-Norge er blitt overrasket av snø i høyden, og obs-varselet er forlenget mot helgen.

- Det blir ikke noe kraftig snøvaer, men det blir selvfølgel­ig vanskelige kjøreforho­ld hvis man har sommerdekk, sier Nordhagen.

For sørs del er ikke nedbøren som kommer, kraftig nok til å dempe skogbrannf­aren.

– Man skal helst ha litt jevnt med nedbør over tid for at den skal reduseres betrakteli­g. Det blir mer bygenedbør. Kanskje skogbrannf­aren blir redusert litt lokalt og kortvarig, eventuelt, sier meteorolog­en.

Dermed er det fortsatt alarmbered­skap knyttet til den knusktørre skogen også neste uke. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway