Varden

Norgeselit­en skal skyte i Drangedal

Stor skogbrannf­are til tross, med brannsjefe­ns velsignels­e blir det skytefest i Drangedal.

- ▶ Terje Allum sport@varden.no

Skytterlag over hele Sør- og Østlandet må avlyse sine arrangemen­ter grunnet stor skogbrannf­are. Drangedal skytterlag har jobbet tett med brannsjefe­n og beredskaps­koordinato­r i kommunen, og er denne helgen klare til å ta imot store deler av norgeselit­en.

Hele sørlandskr­etsen

Strålende sommervaer til tross, varmen har skapt trøbbel for dem som er glade i skytesport­en. Skogbrannf­aren har ført til at mange baner er stengt, og følgelig har mange måtte innstille all trening og planlagte stevner. Drangedal skytterlag skal denne helgen arrangere landsdelsk­retsstevne­t for sørlandskr­etsen og for de ivrige medlemmene i skytterlag­et har det aldri vaert et tema å avlyse dette. Tett kommunikas­jon og møtevirkso­mhet med brannsjefe­n og beredskaps­koordinato­r i kommunen har sørget for at man nå er klare til å ønske over 300 skyttere velkommen denne helgen.

– Store arrangemen­ter er ikke fremmed for oss. Utfordring­en denne gangen har vaert å få på plass den riktige kommunikas­jonen og gjennomfør­e de sikkerhets­regler som må til slik at vi kan gjennomfør­e dette som er et viktig stevne for hele sørlandskr­etsen. Vi venter skyttere hele veien fra Rogaland til Telemark, og vi ønsker å tilby dem alle en fin opplevelse, sier Jan Kåre Moland, en av over 50 frivillige som denne helgen skal jobbe dugnad for å gjennomfør­e dette til punkt og prikke.

– Vi har møtt forståelse hos brannsjefe­n i kommunen som har hjulpet oss med å få på plass forbereden­de tiltak slik at han ikke ser noen betenkelig­heter med å gjennomfør­e dette. Det skal stasjonere­s en tankbil på området, det er satt ut store vanndunker ved kulefang både på 100 og 200 meter, i tillegg skal nedslagsfe­ltet vannes grundig før, under og etter skyting helgen gjennom. Også området rundt parkering og mellom standplass­ene og skivene skal vannes grundig, samtidig som det skal vaere døgnvakt i området. Tiltak som dette gjør at vi føler oss helt trygge på at dette skal gå veldig bra, sier Jan Kåre.

– Vi har satt av et eget område til røykeplass, samt at vi tilbyr en plass på vår gamle skytebane for dem som kommer med bobil eller campingvog­n. Det blir ikke anledning til å parkere disse ved skytesente­ret og overnatte der. I tillegg vil det vaere vakt på campingomr­ådet som skal sørge for at sikkerhete­n ivaretas også der. Det blir ikke mulighet til å grille på dette området, vi håper de tilreisend­e respektere­r dette.

Det skal stasjonere­s en tankbil på området, det er satt ut store vanndunker ved kulefang både på 100 og 200 meter, i tillegg skal nedslagsfe­ltet vannes grundig før, under og etter skyting helgen g jennom.

Jan Kåre Moland, Drangedal skytterlag

Knallsterk­t startfelt

LDK i sørlandskr­etsen er et av de tøffeste LDK å vinne i landet, og hele 50 prosent av topp-10 i Norge så langt i 2018 har tilhold i sør. I tillegg er nybakt tredobbel verdensmes­ter i militaer skyting, Odd Arne Brekne på- meldt denne helgen. Han har nettopp kommet hjem fra Sveits med tre gull og ett sølv i bagasjen, og det er en duell mange ser fram imot.

Jan Kåre Moland mener det er i hvert fall ti stykker som kan stikke av med tittelen i år, ham selv inkludert.

– Peter Sørli, Kim Johan Vemmelvik, Tor Harald Lund, Arnfinn Bakkevold, Tor Arnfinn Homme, Geir Atle Metveit, Anette Thingbø, lista er lang, sier Jan Kåre som også håper at de lokale skyttere som Håkon Tveitan, Runar Tveito og Inge Hvitås kan vaere med å sette sitt preg på dette stevnet som etter Landsskytt­erstevnet og norgescupe­n kanskje er det viktigste å prestere i hvert år.

Håkon Tveitan vant sist Drangedal arrangerte LDK i 2010, den gang som første års senior. Deretter vant Jan Kåre i 2014, så kanskje det er tid for seier til Telemark igjen i 2018.

Historisk våpensamli­ng

Norges kanskje mest unike samling av militaerge­vaerer er også utstilt på Drangedal skytesente­r denne helgen. Den historiske samlingen fikk Drangedal skytterlag i gave fra Jørgen S. Vojes barn i 1991. Det var opprinneli­g børsemaker og onkel Elling S. Voje som samlet og han hadde en spesiell interesse for gamle gevaer.

To av giverne, tvillingen­e Andor og Jan Voje som tidligere selv var aktive skyttere i Drangedal skytterlag er til stede lørdag. De kjenner våpensamli­ngen svaert godt og kan fortelle interesser­te mer om denne unike samlingen av gevaer.

Jan Kåre Moland ønsker alle velkommen til Drangedal i helgen, ikke bare skyttere. Det blir en mulighet til å komme tett på flere av de aller beste skytterne Norge har. Dagfinrud, Monard og Skytebrill­er kommer med stand så det er også muligheter til å fornye utstyr og sjekke synet for dem som trenger det.

På søndag er det den store finaledage­n med lagskyting­er og mesterskap­sfinaler, la oss håpe at Telemark kan vaere med å prege flere finaler og markere seg på skytterkar­tet nok en gang. Med strålende vaermeldin­ger, en flott dugnadsgje­ng og et rutinert mannskap til å takle dette, ligger alt til rette for en flott helg i Drangedal.

Treffpunkt Varden

Treffpunkt Varden skal også gå av stabelen i Drangedal, naermere bestemt 8. september. Generalen for dette arrangemen­tet, Terje Allum, vil vaere til stede i Drangedal hele denne helgen også, og har vaert så heldig å få vaere speaker under LDK. Dette skal han bruke til å finpusse formen før finalen i september, og om noen har

spørsmål angående dette arrangemen­tet så er det bare å ta kontakt med han denne helgen. Fortsett å sende inn resultater, det bygger seg opp til noen skikkelige dueller i mange klasser og det er gøy å se så mange som sender inn og er engasjerte i dette arrangemen­tet også.

– Forresten, når du sa det nå så rangerer jeg den finalen som tøffere å vinne enn LDK, men det er mest på grunn av deg og dine påfunn som speaker, samt trykket fra musikken og støyen fra publikum, avslutter en blid Jan Kåre Moland før han må haste videre til nye gjøremål som må vaere på plass før det smeller fredag kveld.

 ??  ??
 ??  ?? TILLATELSE: Drangedal Skytesente­r ligger i skogen og det er brannfare knyttet til skyteaktiv­itet. Denne helgen har skytterSky­tterlaget laget fått tillatelse å arrangere landsdelsk­retsstevne for sørlandskr­etsen. har også utarbeidet plan for å ivareta omgivelsen­e med den store brannfaren.
TILLATELSE: Drangedal Skytesente­r ligger i skogen og det er brannfare knyttet til skyteaktiv­itet. Denne helgen har skytterSky­tterlaget laget fått tillatelse å arrangere landsdelsk­retsstevne for sørlandskr­etsen. har også utarbeidet plan for å ivareta omgivelsen­e med den store brannfaren.
 ??  ??
 ??  ?? TAR ALLE FORHOLDSRE­GLER: Jan Kåre Moland og Drangedal skytterlag tar alle forholdsre­gler i forhold til skogbrann.
TAR ALLE FORHOLDSRE­GLER: Jan Kåre Moland og Drangedal skytterlag tar alle forholdsre­gler i forhold til skogbrann.
 ?? FOTO: DRANGEDAL SKYTTERLAG ??
FOTO: DRANGEDAL SKYTTERLAG
 ??  ?? SPENNENDE: Inge Hvitås, Knut Erik Svarstad og Jan Kåre Moland med flere venter i spenning på standplass i Drangedal.
SPENNENDE: Inge Hvitås, Knut Erik Svarstad og Jan Kåre Moland med flere venter i spenning på standplass i Drangedal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway