Varden

Grill-forbud også for kokkene

- Tone.lensebakke­n@varden.no

Mathuset har seks til sju selskap i uka hvor planen er å grille til gjestene. Etter grillforbu­det må de avlyse matlaginge­n ute.

Stekende sol og knusktørt. Det har gitt totalforbu­d mot bål og grill.

– Vi har hatt seks til sju selskap i uka hvor planen har vaert å grille. I hvert enkelt tilfelleha­r vi kontaktet brannvesen­et for å høre om tillatelse, forteller Kay Kittilsen, kokk og daglig leder av Mathuset.

– Det er noen unntak der de føler at området er trygt, men andre steder er det ikke lov. Dette er unntakstil­stand. Samtidig så synes vi det er skummelt og ønsker selvsagt å vaere forsiktige selv.

Ringer til kundene

I lokalene er det hektisk.

– Det har blitt noen telefoner til kundene for å fortelle at vi ikke kan grille. Alle kundene har vaert forståelse­sfulle. Vi har ikke fått noen avbestilli­nger. Vi finner løsninger slik at menyen blir som bestilt, men vi lager maten ferdig her på kjøkkenet, sier Kay.

Mathuset har selskap fra 250 gjester og ned til 20, mange ganger i uka.

– Opplevelse­n med en kokk som står og griller i kokkelua si, mister de jo. Kay legger til at kokken stiller i selskapet selv om det ikke blir grilling. Det skal fortsatt vaere mulig å snakke om serveringe­n.

Utgjør en fare å grille

– Foreløpig ser det ikke ut til at det kommer nok nedbør til å redusere skogbrannf­aren betrakteli­g, men vi krysser fingrene, melder Meteorolog­isk institutt på Twitter.

Forbudet gjelder bålbrennin­g og bråtebrenn­ing, men også bruk av grill i skog, mark, øyer og holmer i tillegg til bålpanne hjemme i hagen. – Hva med grilling i hagen? – Grilling i egen hage og bolig er fortsatt lov hvis man er aktsom, men ute i naturen er det så tørt nå at også grilling utgjør en fare, sier brannsjef Morten Meen Gallefos til Varden.

▶ Tone Lensebakke­n

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? LAGER MAT INNE: Thomas Olsen, kjøkkensje­f t.v.) og Kay Kittilsen, daglig leder, Mathuset. Til tross for grillforbu­d, klarer de å levere det kundene har bestilt.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N LAGER MAT INNE: Thomas Olsen, kjøkkensje­f t.v.) og Kay Kittilsen, daglig leder, Mathuset. Til tross for grillforbu­d, klarer de å levere det kundene har bestilt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway