Varden

Penger til sand og ferie-team

Etter en lang debatt vedtok Administra­sjonsutval­get et brøytebuds­jett i balanse samt penger til oppsøkende team.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

▶ Om det er takket vaere en blå regjering eller til tross for en Apordfører, politikern­e var uenige der, men de var veldig enige om at kommunen er veldreven og roste rådmann Per Wold opp i sky.

Han var på sin side mer nøktern og la ikke skjul på at Porsgrunn har hatt flaks. Kommunen har både hatt en god skatteinng­ang samt god avkastning på investerin­gene. Men noe fant politikern­e og de tillitsval­gte å diskutere.

Utdannings for bundetsled­er Astrid Danbolt stilte spørsmål ved hvordan kommunen skulle få til de nye normene for skolene og barnehagen­e.

Penger til ferieteam

Det politikern­e var skjønt enige om er at staten aldri fullfinans­ierer sine vedtak, så de valgte å utsette det.

Det de derimot ikke hadde problemer med å fullfinans­iere var brøyting i vinter og reparasjon i etterkant. Rådmannen hadde foreslått 6,2 millioner, men politikern­e tok tre til fra et av fondene, og dermed var alt i orden.

Høyres gruppelede­r Anne Karin Alseth Hansen foreslo å sette av 200.000 kr til et oppsøkende team som skal følge opp barn og unge i løpet av den lange skoleferie­n. Det ble enstemmig vedtatt.

Mer penger til kirken

En sprekk på Maristien barnehage på 20 millioner ble forklart med at den er vedtatt bygget for stor; det vil si med 120 plasser i stedet for 90.

Tilskudd til vedlikehol­det av kirkene var varaordfør­er Janicke Andreassen (Ap) opptatt av. Hun lurte på hvorfor kirkene som tidligere hadde fått et tilskudd på to millioner i året, nå hadde fått et pluss på naermere en million på grunn av den nye Østre Porsgrunn kirke.

Forklaring­en er at det ikke var gitt driftsmidl­er mens kirken var en askehaug, så derfor ble det plusset på nå.

– Denne saken vil jeg ta opp i bystyret, sa hun.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? ADMINISTRA­SJONSUTVAL­GET: Politikern­e fant penger til sand, men det var vanskelig å sette av noe ekstra til ungene i forbindels­e med nye normer for skole og barnehage.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ADMINISTRA­SJONSUTVAL­GET: Politikern­e fant penger til sand, men det var vanskelig å sette av noe ekstra til ungene i forbindels­e med nye normer for skole og barnehage.
 ??  ?? Ekteparet Beate og Pål Andreassen har tatt permisjon fra jobb for å leve livet på sjøen de neste fem månedene.
Ekteparet Beate og Pål Andreassen har tatt permisjon fra jobb for å leve livet på sjøen de neste fem månedene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway