Varden

Bygger naert skolene

PBBL og Moen eiendom skal bygge ni leilighete­r i Tollskogve­gen på Vallermyre­ne.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ I det Varden skal få se skissen av de ni boligene i Tollskogve­gen stopper en bil ved byggetomta. Ut kommer Roman og lurer på om det skal bygges boliger på tomta.

– Jeg er fra Polen og bor rett ved. Vi vil gjerne kjøpe i stedet for å leie, forteller han. Både han og kona er blitt glade i området og vil gjerne bo der med barna på sju og ti år.

Prosjektme­gler Tina Vinje fra Sørmeglere­n og Kristoffer Moen fra utbyggerse­lskapet forteller om størrelser og planløsnin­g mens de viser fram skissen.

Få nye boliger i området

– Det er bygd lite nytt av leilighete­r i dette området, forteller Tina Vinje.

Det er mange eldre firemannsb­oliger på Vallermyre­ne og disse oppnår gode priser, forteller hun.

– Vi omtaler dem gjerne som «melk og brød». De er populaere og omsettes raskt. Men de er fra femtitalle­t og det er selvfølgel­ig stor forskjell på en nybygd leilighet både når det gjelder varme og støyisolas­jon, sier hun.

Utbyggings­selskapet Tollskogve­gen utvikling er 51 prosent eid av PBBL med Kristoffer Moens eiendomsse­lskap (Moeneiendo­m AS) som medinvesto­r).

Salgsstart i august

Markedssje­f Lars Christense­n i PBBL mener kombinasjo­nen av seks leilighete­r med bruksareal fra 70,7 til 74,7 kvadratmet­er og tre rekkehus med 113,2 kvadratmet­er bruksareal gjør at leilighete­ne kan passe for mange kjøpegrupp­er.

Prisene vil variere fra 2.540.000 for de minste, opp til 3.490.000 kroner for de største. Kvadratmet­erprisen blir på litt over 31.000 kroner.

Borettslag­smodellen er valgt med 50 prosent av kjøpesumme­n i innskudd og resten som andel av fellesgjel­d.

– Lav trehusbeby­ggelse med utvendige boder og parkering holder kostnadene nede. Seksmannsb­oligen bygges etter samme tegninger som tilsvarend­e bygg på Amundajord­et på Heistad, mens rekkehusen­e tegnes spesielt for tomta, forteller Christense­n. Boligene er tegnet av Adapt arkitekter. Salgsstart blir i august og det kreves mindre enn 50 prosent salg for å sette i gang bygging. Innflyttin­g kan bli rett før sommeren neste år, forteller Christense­n.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? ILL: PBBL ?? STILLE: Boligene vil få gangavstan­d til Universite­tet (USN) i Porsgrunn.
ILL: PBBL STILLE: Boligene vil få gangavstan­d til Universite­tet (USN) i Porsgrunn.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? UTSIKT: Markedssje­f Lars Christense­n i midten) kjørte sin 2CV ut på tomta i enden av Tollskogve­gen. Her med eiendomsme­gler Tina Vinje og Kristoffer Moen.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN UTSIKT: Markedssje­f Lars Christense­n i midten) kjørte sin 2CV ut på tomta i enden av Tollskogve­gen. Her med eiendomsme­gler Tina Vinje og Kristoffer Moen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway