Varden

Gjerpen neste

▶ Frederikke Gulmark, som de siste sesongen har spilt for Randers i Danmark, gleder seg til å spille for Gjerpen denne sesongen.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Gjerpens nye danske bakspiller, som de siste sesongene har spilt for Randers på øverste nivå i Danmark, ser fram til å prøve seg i den norske ligaen.

Likte det hun så

– Jeg er veldig spent, men det er selvfølgel­ig også litt skremmende. Jeg vet jo ikke helt hva som venter, sier bakspiller­en.

Hun er likvel klar at hun ser fram til å flytte nordover.

– Jeg tenker jo at det blir veldig spennende å prøve seg

i et annet land - og da spesielt Norge hvor det er veldig god treningsku­ltur. Det liker jeg, sier hun.

23-åringen likte også det lille hun fikk sett da hun besøkte klubben for en tid tilbake. Både av klubben og av byen.

– Jeg synes Skien virker som en veldig hyggelig by. Jeg fikk ikke hilst på noen av spillerne da jeg var der, ettersom de var på ferie. Men jeg fikk hilst på trenerne og Christoffe­r (Martinusse­n) viste meg litt rundt, og jeg synes det så veldig bra ut, sier Gulmark.

Vil forsterke

Gjerpens hovedtrene­r Christoffe­r Martinusse­n har tidligere uttalt at dansken er ekstremt treningsvi­llig, profesjone­ll, ydmyk og en veldig god håndballsp­iller.

– Frederikke er en spiller som vil forsterke Gjerpen både på og utenfor banen, uttalte Martinusse­n da det ble kjent at dansken hadde takket ja til skiensklub­ben.

At det ble Gjerpen må nok klubbens danske toppscorer, Melanie Bak, som også har spilt for Randers, ta litt av aeren for.

– Ja, jeg har selvfølgel­ig snakket med Melanie om Gjerpen og hun har fortalt meg veldig gode ting om klubben. Så ja, hun har nok hatt litt å si for klubbvalge­t.

«Frederikke er en spiller som vil forsterke Gjerpen både på og utenfor banen»

Christoffe­r Martinusse­n

På leilighets­jakt

Allerede i neste uke kommer 23-åringen til Skien, først og fremst for å se etter leilighet.

– Jeg må jo finne meg et sted å bo. Også gleder jeg meg til å hilse på mine nye lagvennin-

ner. Det blir spennende.

Bakspiller­en avsluttet årets sesong i Lyngby, som holder til på nivå to i Danmark. Der scoret hun 40 mål på åtte kamper. Men fram til 1. februar spilte hun for Randers, hvor hun spilte europacup. Hun scoret blant annet fem mål mot rumenske Rouscm Craiova og to mot russiske Kuban i januar.

Etter eget ønske avsluttet hun kontrakten i Randers fordi kjemien med hovedtrene­r Niels Aagesen manglet.

– Det er mange ting i det. For det første har det vaert en vanskelig og tøff sesonge generelt, og så har Niels og jeg kommet skjevt ut med hverandre fra starten, og det er ikke blitt bedre. Derfor har jeg behov for å komme hjem til trygge rammer, uttalte hun til europamest­er.dk den gang.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SPENT: Gjerpens nye bakspiller, Frederikke Gulmark, er litt spent på hvordan det blir å spille håndball i Norge.
FOTO: PRIVAT SPENT: Gjerpens nye bakspiller, Frederikke Gulmark, er litt spent på hvordan det blir å spille håndball i Norge.
 ??  ?? FRA LYNGBY: Frederikke Gulmark kommer fra dansk topphåndba­ll til Gjerpen. I 2016-2018 spilte hun for Randers på øverste nivå i Danmark. Denne sesongen har hun spilt på nivå to, for Lyngby.
FRA LYNGBY: Frederikke Gulmark kommer fra dansk topphåndba­ll til Gjerpen. I 2016-2018 spilte hun for Randers på øverste nivå i Danmark. Denne sesongen har hun spilt på nivå to, for Lyngby.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway