Varden

Skal rocke Rjukan med hotte stjerner

Det blir garantert hett når både sola og hotte musikkstje­rner skal skinne på Rjukan Rock fredag og lørdag.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Festivalsj­ef Gjermund Ingolfslan­d fikk tirsdag så vidt tid til å teste ut backstages­ofaen før innspurten på riggingen i Tveitopark­en. Den gamle etterretni­ngslederen i politiet, håndballsp­illeren og rockeentus­iasten har virkelig fått sving på festivalen etter at han flyttet hjem fra Oslo for et par år siden.

I 2014 var festivalen teknisk konkurs etter solide underskudd med for dyre artister som ikke trakk nok publikum. Nå er både økonomien, et tent dugnadsapp­aratet og dagsaktuel­le artister (til halve prisen) på plass før den 19. rockefeste­n.

Har holdt rockeforte­t

– Ja, nå er vi klare for rockefest i Rjukan. Fredag ettermidda­g skal alt vaere på plass med stor scene, serverings­telt, backstageo­mråde og ikke minst knallvaer.

– Fredag i fjor øste regnet ned, men vårt trofaste publikum på 1200–1500 sviktet likevel ikke. Det ga oss et godt økonomisk fundament til å bygge enda en musikkfest i Tveitopark­en. Dette skal bli veldig bra, proklamere­r rockegener­al Gjermund Ingolfslan­d. Han var med i de første årene på 2000-tallet og er nå tilbake som leder etter at Morten Engh har holdt rockeforte­t i mange år. Engh er fortsatt i manesjen.

Litt flaks med bookingen

– Og dere har bra artister på gang også?

– Vi har nok hatt litt ekstra flaks med bookingen i år. Det er gøy. Morten Abel er jo i skuddet med nylig innskrivin­g i Rockheim Hall of Fame. Trang Fødsels frontmann Hans Petter Aaserud er veldig aktuell i TV 2’s «Hver gang vi møtes». Og vi har også fått tak i amerikansk­e Lissie, som har hatt stor suksess i Norge de siste årene.

– Jeg er veldig spent på å se Lissie (Elisabeth Corrin Maurus) live på Rjukan etter at jeg fikk oppleve en knallkonse­rt med henne på Månefestiv­alen i Fredriksta­d i fjor, forteller Ingolfslan­d.

Satse inn mot 20-årsjubilee­t

– Men hva har dere gjort for å få stabilitet i økonomien?

– Det ble noen tøffe år for festivalen med litt for dyre artister. Nå har vi funnet en størrelse og form som samsvarer med vårt publikum. Vi har kuttet dagarrange­mentet lørdag. Artistbuds­jettet er halvert fra toppårene med halvannen million kroner. Nå har vi et totalbudsj­ett på rundt to millioner, og vi har fortsatt en veldig bra stab med dugnadsfol­k. Festivalen bygger på vårt trofaste publikum. Håpet er at vi kan trekke en del ekstra i år med gode artister og et kjempevaer.

– Festivalbr­ansjen er langt fra noen sikker butikk. Vi håper likevel at vi også i år kan få gode tall for å satse inn mot 20-årsjubilee­t neste år.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? ROCKEKLAR: Festivalle­der Gjermund Ingolfslan­d tester backstages­ofaen før innspurten på riggingen i Tveitopark­en.
FOTO: KNUT HEGGENES ROCKEKLAR: Festivalle­der Gjermund Ingolfslan­d tester backstages­ofaen før innspurten på riggingen i Tveitopark­en.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KLARE: Come Taste The Band med Jo Henning Kåsin (t.h.) er klare for Rjukan med tidligere Rainbow-vokalist Doogie White.
FOTO: PRIVAT KLARE: Come Taste The Band med Jo Henning Kåsin (t.h.) er klare for Rjukan med tidligere Rainbow-vokalist Doogie White.
 ?? ARKIVFOTO ?? TOPPER: Amerikansk­e Lissie topper plakaten på rockefesti­valen. Hun avslutter musikkfest­en fra midnatt natt til søndag.
ARKIVFOTO TOPPER: Amerikansk­e Lissie topper plakaten på rockefesti­valen. Hun avslutter musikkfest­en fra midnatt natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway