Varden

Dette er det ikke mange som gjør

Anders Braastad skryter av styrken til Fredrik Nordkvelle, som er sterk nok til å henge 90 grader ut fra en vegg.

- Pål Lundsholt og Tom Arne Borgersen sport@varden.no

Odds fysioterap­eut er blant dem som har latt seg imponere av kraften til Odds indreløper.

Klarte det ikke

Porsgrunns­mannen gjør ting de fleste andre ikke klarer.

– Han er nok en av de sterkeste fotballspi­llerne jeg har vaert borti, sier fysioterap­euten, som selv har forsøkt seg på «flagget».

– Jeg prøvde, men klarte det ikke, sier Braastad.

Selv avfeier Nordkvelle høflig når hans akrobatisk­e styrkeøvel­ser blir tema utenfor Odds garderober.

Sleit med akillesen

– Jeg er ikke så glad i å prate om sånt, men jeg synes det er litt gøy å prøve slike fysiske øvelser, sier Nordkvelle og gir en forklaring på hvorfor han har trent nok til å klare å ta «flagget».

– Helt aerlig så var det i fjor da jeg sleit med akillesen, så brukte jeg mye tid i styrkeromm­et. Da tenkte jeg at jeg måtte prøve å få til den, og det klarte jeg etter hvert. Så er det selvsagt litt gøy å holde den ved like, selv om den ikke er like bra nå som den var tidligere, forklarer han.

Han mener selv at han ikke er unik, og tror at flere Odd-spillere har fysikk til å klare det.

– Det er nok ikke noen her som gjør dette etter meg, men det er flere som har muligheten til å klare det hvis de øver litt. Jeg vil ikke ha på meg at jeg har noe superstyrk­e her, gliser 32-åringen.

Er målrettet

Braastad er imponert over det Nordkvelle gjør.

– Ja, absolutt. Han er veldig målrettet i treningsar­beidet og har god selvdisipl­in, sier fysioterap­euten.

– Har det noen overføring­sverdi til fotballban­en?

– Fotballfys­isk er han veldig bra, men også bra struktur på mage og rygg. På fotballban­en tror jeg det er kjempevikt­ig. Man vinner ikke kamper med å ha stor masse, men det er kanskje litt undervurde­rt, mener Braastad.

Nordkvelle selv er usikker på om han har fordeler av det.

– Jeg er sterk, men ikke alltid den tøffeste, så det er alltid noen som klarer å skubbe meg vekk likevel, sier han.

God statistikk

Søndag venter Lillestrøm på bortebane.

– Det blir en tøff kamp det. De hadde en veldig god match nå mot Brann sist (4-1 i cupen), så de har sikkert bra med selvtillit. De er fysisk sterke, sterke på dødball og på kontringer, så det gjelder å vaere presises i siste tredjedel. Vi må unngå å dra oss tullete og unødvendig­e brudd.

Odd har hatt en brukbart tak på Lillestrøm på Åråsen de siste sesongene. På de tre siste møtene står Nordkvelle og co. med to seiere og en uavgjort.

– Statistikk betyr ikke så mye, men det betyr jo at en har hatt en god opplevelse fra en arenaen sist, og det kan jo ha litt å si, avslutter Nordkvelle.

 ??  ??
 ??  ?? «FLAGGET»: Fredrik Nordkvelle er godt trent. Å henge 90 grader ut fra en vegg krever litt styrke. Odds fysioterap­eut, Anders Braastad, følger med i bakgrunnen.
«FLAGGET»: Fredrik Nordkvelle er godt trent. Å henge 90 grader ut fra en vegg krever litt styrke. Odds fysioterap­eut, Anders Braastad, følger med i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway