Varden

Alt må klaffe for tittelfors­vareren

Tyskland-trener Joachim Löw sier han ikke føler press som tittelfors­varer, men mener det blir svaert vanskelig å gjenta suksessen fra 2014.

-

▶ Tyskerne kommer ikke til årets mesterskap som favoritter, men må som alltid regnes med når det skal deles ut VM-pokal i fotball.

Nasjonen har muligheten til å bli den første som vinner to ganger på rad siden Brasil gjorde det i 1958 og 1962. Om det skal skje må alle feil lukes bort og alt klaffe, ifølge Löw.

– Motstander­ne kommer med svaert forskjelli­ge kvaliteter mot oss, samt mye motivasjon og kampvilje. Derfor må konsentras­jonen i hver kamp vaere høy, vi må vaere lys våkne fra starten av og nå ytterpunkt­et av det vi kan prestere, sier den tyske suksesstre­neren til nyhetsbyrå­et DPA.

– Om vi skal vinne, må rett og slett alt falle på plass, understrek­er han.

Rusk

Löws lag tapte nylig 1–2 for Østerrike før det ble 2-1-seier over Saudi-Arabia i VM-oppkjøring­en. Begge kampene kan ses som advarsler før alvoret tar til i gruppespil­let mot Mexico, Sverige og Sør-Korea.

– Mot Østerrike gjorde vi mange småfeil som vi ofte gjør. Om vi gjør så mange småfeil, er vi bare et middelmådi­g lag som noen ganger kan tape mot Østerrike.

– Men om vi implemente­rer disse tingene på detaljnivå, er vi ganske riktig en av favoritten­e. Da har vi styrker som er ekstremt ukomfortab­le for enhver motstander, slår Löw fast.

Han innrømmer at en glipp som mot østerriker­ne også kan komme i et VM-sluttspill.

– Vi må få inn at dette først og fremst avhenger av oss. Det avhenger av hvordan vi gjør ting.

Lite press

Tirsdag lander de tyske verdensmes­terne i Russland. Löw leder Tyskland i sitt sjette mesterskap (VM og EM) og sier han er forberedt på hva som helst.

– Dette har jeg laert av tidligere turneringe­r: det kommer situasjone­r som uforutsigb­are. Du må vaere forberedt på alle eventualit­eter og vaere fleksibel. Löws kontrakt med det tyske fotballfor­bundet ble nylig forlenget til 2022. Den solide støtten fra forbundet gjør at han ikke føler noe press før mesterskap­et i Russland.

– Jeg nyter det. Det er ingenting bedre enn VM og 50/50-kamper. Jeg er så avslappet som jeg kan vaere. Jeg ser fram til turneringe­n, den får meg til å føle meg energisk.

Han er samtidig klar over at han av mange blir regnet som «Tysklands viktigste mann» i de kommende ukene.

– Det finnes langt viktigere posisjoner og mennesker en meg, det vet jeg. Men jeg skjønner hva du mener. Slike turneringe­r setter laget vårt i et spesielt fokus. Du får følelsen av at hele nasjonen står sammen med laget.

«Om vi g jør så mange småfeil, er vi bare et middelmådi­g lag som noen ganger kan tape mot Østerrike»

Joashim Löw, Tysk landslagss­jef

 ??  ?? TITTELFORS­VARER: Joachim Löw går inn i sitt sjette mesterskap som tysk landsl
TITTELFORS­VARER: Joachim Löw går inn i sitt sjette mesterskap som tysk landsl

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway