Varden

Tidene har forandret seg og appellen By og Naermiljøp­artiet har hatt blant velgerne, er blitt borte.

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ By og Naermiljøp­artiet blir lagt ned og dermed forsvinner partiet fra det politiske kartet i Porsgrunn. Nedleggels­en skjer etterat dennevalgp­eriodene rover. Partiet ble startet s omen politiskpr­otestbølge mot skolenedle­ggelser og ved valget i 2011 gikk over 18 prosent av stemmene til By og Naermiljøp­artiet, som dermed fikk ni representa­nter i bystyret. I 2015 fikk partiet bare tre representa­nter.

▶ Det er liten tvil om at partiet har preget den politiske debatten i Porsgrunn og saerlig i den første perioden der de hadde mange representa­nter i bystyret. Partiet ble startet som en demonstras­jon mot rådende politikk og det var mange politikere i de etablerte partiene som fikk seg en tankevekke­r da By og Naermiljøp­artiet feide inn i bystyret. Det var en folkelig stemme som mange trengte å høre i bystyret.

▶ Hvor mye partiet har oppnådd de årene partiet har vaert i bystyret er usikkert, men vi tror partiets gruppelede­r, Sverre Siljan, har rett når han hevder at de har vaert med på å prege skoledebat­ten i Porsgrunn. Siljan er mest fornøyd med at det fortsatt er skoler i Bergsbygda og på Sandøya og mener hans parti har vaert med på å legge til rette for fortsatt drift. Det er sikkert mange politikere som vil ta aeren for akkurat det, men at By og Naermiljøp­artiet har betydd mye for skolesaken i Porsgrunn, er nok helt riktig.

▶ Det virker likevel som en riktig beslutning å legge ned partiet nå. Tidene har forandret seg og appellen By og Naermiljøp­artiet har hatt blant velgerne, er blitt borte. Vi håper likevel de engasjerte folkene i partiet fortsetter i politikken og finne seg partier der de kan føle seg hjemme.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway