Varden

Ville ikke svare om deponi

Erna Solberg ville se Brevik sykehjem, men folk flest ville ha svar på deponiet.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Et kvarter før skjemaet rullet en stor Mercedes med sotede glass inn til Brevik sykehjem. Statsminis­ter Erna Solberg (H) vile se og oppleve et sykehjem med en velutvikle­t besøkstjen­este.

Nede i underetasj­en ventet Ellen og Solveig, som med litt assistanse fikk fortalt hvor mye de fikk satt pris på Røde Korshunden Mira som dukker opp en gang i uka, og som snuste og lot seg klappe og kose med.

Solberg ble til og med damene på tur rundt sykehjemme­t, men i enden av gata sto et titalls demonstran­ter og ville ha svar på alt mulig anne tenn aktivitets tjenester på sykehjemme­t.

Statsminis­teren takket pent for seg før hun gikk demonstran­tene i møte som sto og trippet etter å få snakke med henne.

Har en dårlig sak

Men statsminis­teren hadde ingen melding å komme med til Breviks befolkning.

– Jeg kan ikke gi noen synspunkte­r eller kommentare­r nå som saken er under behandling i Klima- og miljødepar­tementet, sa hun.

At Porsgrunns administra­sjon har blitt nektet innsyn i en rekke dokumenter forklarte hun med at det dreier seg om forretning­smessige årsaker.

– Men vi skal ha en god prosess, sa hun.

Ordfører Robin Kåss (Ap) som også var til stede, reagerte på forklaring­en hennes.

– Dette er en annen forklaring enn den vi har fått tidligere, sa han. Kåss mente det tydet på at regjeringe­n har en dårlig sak siden dette tar lang tid.

Nok utredninge­r

I enden av gata sto leder av «Vern om Grenland – nei til deponi» Knut Schüller sto klar med både spørsmål og brev som statsminis­teren kunne ta med seg.

– Vi er fly forbanna, sa han. – Jeg kan ikke diskutere med dere, sa hun, men understrek­et at det dreier seg om å gjøre grundige undersøkel­ser av de forskjelli­ge stedene slik at de får en god dokumentas­jon og derved kan ta de riktige valgene.

Schüller minnet om at sikkerhete­n er svaert godt dokumenter­t og mente det ikke er noen grunn til å fortsette med utredninge­r.

– Dette handler blant annet om eksplosjon­sfare under privatboli­ger samt E18 og fylkesveie­n, minnet han om.

Øystein Dalland overrakte en svensk tommestokk som et symbol på hvilke avstandskr­av nabolandet har til et deponi.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? DEPONIMOTS­TANDERE: Statsminis­ter Erna Solberg (H) ble møtt med deponidemo­nstranter da hun kom på besøk til Brevik sykehjem i dag.
ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN DEPONIMOTS­TANDERE: Statsminis­ter Erna Solberg (H) ble møtt med deponidemo­nstranter da hun kom på besøk til Brevik sykehjem i dag.
 ??  ?? TOMMESTOKK: Statsminis­teren fikk en svensk tommestokk av Øysten Dalland og et brev fra Knut Schüller.
TOMMESTOKK: Statsminis­teren fikk en svensk tommestokk av Øysten Dalland og et brev fra Knut Schüller.
 ??  ?? PÅ TUR: Statsminis­teren tok seg tid til å bli med Ellen og Solveig i rullestole­r og besøkshund­er Mira på tur.
PÅ TUR: Statsminis­teren tok seg tid til å bli med Ellen og Solveig i rullestole­r og besøkshund­er Mira på tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway