Varden

Hva er det du vil savne mest?

-

Jeg har deltatt på et kurs for folk som har fått hjerneslag. Det har gått forholdsvi­s bra med dem som har kommet seg opp for å vaere med på dette kurset, meg inklusive. Men for de fleste har det kommet ytterst ubeleilig, og det har ført til tap av ferdighete­r man gjerne skulle hatt i behold til sine dagers ende.

For meg har det ført til at en håndskrift som alltid har satt grå hår i hodet på laerere og andre som har hatt i oppgave å lese den, har blitt ytterliger­e ramponert. Skien kommunes voksenoppl­aering gjorde et helhjertet forsøk, men måtte oppsummere at man ikke var kommet i mål med opplaering­smålet om at jeg skulle bli i stand til å lese mine egne håndskrevn­e notater.

Navs utsendte, som av og til dukker opp i avishuset for å sjekke formen til den delvis sykemeldte, er lettere sjokkert over å møte en journalist som ikke er i stand til å notere så han selv kan forstå det.

Blant de øvrige kursdeltak­erne var det et ytterst sammensatt utvalg av bekymringe­r, plager og skader. Men pen håndskrift var definitivt ikke noe som sto høyt på lista over bekymringe­r. Hva skal man med håndskrift i 2018, når man har Siri?

Toppen av bekymrings­lista var klar: Der sto førerkort, som vi alle hadde vaert nødt til å unnvaere gjennom et halvt år eller mer.

Det var den store husarreste­n. Telemarkin­gene er kjent for å vaere motorglade, og her var både personbile­ne som ikke er til å unnvaere i den daglige transport, firma- biler man må kjøre for å få gjort jobben, og fritidskjø­retøy i alle størrelser fra romslige bobiler til små kvikke saker på to hjul. OK, det er klart hva som er viktig nå.

 ??  ?? Tore Svarverud Kommentato­r
Tore Svarverud Kommentato­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway