Varden

Togstopp og velkomst

Et togstopp i Skien sentrum, flere veier og Borgestad kirke var ting som fikk penger da Skien formannska­ps tirsdag holdt gavefest.

- Tore.svarverud@varden.no

▶ Det var regnskapso­verskuddet fra 2017 som var kilden politikern­e øste fra når de kunne dele ut til gode formål. Forslagene er ikke endelig finslipt.

Det blir de foran bystyremøt­et neste torsdag. Men forslaget fra posisjonen av Ap, Sp, SV, V, MDG og KrF inneholdt i alt 21 punkter.

Togstopp

De største bevilgning­ene, på to millioner kroner, gikk til renovering av Borgestad kirke, hvor det er behov for å skifte en stor baerende jernbjelke, en G/S-vei i Skotfoss sentrum, utearealer ved skoler og barnehager og bidrag til et utrednings­arbeid om et togstopp ved Landmannst­orget.

Fyrverkeri

Men lista inneholdt mye mer. En million var satt av til opprusting av grusveier i distrikten­e. 0,4 millioner skal brukes til et prosjekt for å avdekke vold i naere relasjoner. 0,3 millioner skal brukes til å finne ut om det kan etableres flere plasser ved sykehjemme­ne Klyve, Melum og Haugsåsen. På Klyve og Gulset skal det også gjøres en utredning av om det er mulig å etablere et bydelshus.

Lista hadde også plass til noen mer kuriøse forslag. Ett er å bruke 100.000 kroner på en innbyggeru­ndersøkels­e om det er aktuelt å gjennomfør­e et kommunalt fyrverkeri på nyttårsaft­en.

Velkomstpa­kke

H, Frp og Bypartiet hadde hvert sitt forslag. Frps Karianne Hansen foreslo å gi nyinnflytt­ede innbyggere en «velkomstpa­kke» med blant annet gratisbill­etter til kulturtilb­ud i byen. Høyre foreslo blant annet å sette av en million kroner til et frivilligf­ond og gi 800.000 kroner ekstras til Skien diakonale senter.

Bypartiet foreslo fem millioner til forbikjøri­ngslommer i Bjørntvedt­veien, en mill. ekstra til ettervern innen rus og psykiatri, en mill. til fysio/ergoterapi og en mill. til lekeplasse­r.

▶ Tore Svarverud

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? POSISJONEN: Rolf Erling Andersen (Ap) naermest og resten av posisjonen i Skien formannska­p lar millionene rulle til gode formål i regnskapsa­vslutninge­n.
FOTO: TORE SVARVERUD POSISJONEN: Rolf Erling Andersen (Ap) naermest og resten av posisjonen i Skien formannska­p lar millionene rulle til gode formål i regnskapsa­vslutninge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway