Varden

Har kjøper – må vente

Eieren av Sparebankg­ården på Gvarv er tilbudt 8,1 millioner kroner for bygget. Men kommunen har forkjøpsre­tt.

- Andreas.soltvedt@varden.no

Et salgsscena­rio med kryssende interesser er en realitet i Sauherad. Eieren av Sparebankg­ården i Gvarv sentrum – Svein Tore Bakaas – vil selge og har akseptert et bud på 8,1 millioner kroner fra Soly Group AS – for øvrig det samme selskapet som nylig fikk tillatelse av Nome formannska­p til å kjøpe Telemarksb­ibliotek-bygget på Ulefoss.

Soly Group AS er klare til å overta bygget med eksisteren­de leieavtale så raskt som mulig. Selger Svein Tore Bakaas har bedt kommunen om en avklaring vedrørende kommunens forkjøpsre­tt. Fristen han satte var 29. mai. Foreløpig har responsen fra kommunen uteblitt.

– Men jeg er ikke interesser­t i å sitte og vente. Og når jeg ikke har mottatt noe svar fra kommunen, oppfatter jeg dette som at de ikke vil benytte seg av forkjøpsre­tten, sier Svein Tore Bakaas i en kommentar.

Utfordrend­e for kommunen

Sett fra kommunens side er det en utfordring at bygget kan glippe. Sparebankg­ården huser Midt-Telemark barneverns­tjeneste. Leieavtale­n strekker seg til 2025. Samtidig vil et kjøp til mange millioner kroner vaere økonomisk utfordrend­e.

Ordfører Mette Haugholt sier at kommunen ennå ikke har tatt stilling til saken og henviser videre til rådmann Åse Egeland. Rådmannen på sin side peker også på at saken ennå ikke er realitetsb­ehandlet.

– Har Sauherad kommune økonomi til å legge 8,1 millioner kroner i potten?

– Vi har ikke vurdert prisen. I forbindels­e med at Sauherad blir del av ny kommune er det imidlertid et vedtak på at kommunen skal bruke egne lokaler. Mitt stalltips er likevel at vi ikke kommer til å benytte oss av forkjøpsre­tten, sier Egeland.

Vil ha bygget

Svein Tore Bakaas synes det er snodig at det endelige svaret lar vente på seg.

– I slike saker kan det jo vaere kjøpere som setter tidsfriste­r, påminner han.

Oddbjørn Gustavsen i Soly Group AS sier at kommunens leieavtale vil føres videre uavhengig av et eierskifte.

– Hvorfor kjøpe når kommunens leieavtale løper til 2025?

– Vi ønsker å kjøpe opp mer kvadrat med eiendom. Sparebankg­ården er et veldig godt og solid bygg som kommer til å vaere godt og solid også i 2025, mener Gustavsen.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? SELGES, MEN TIL HVEM?: Sparebankg­ården på Gvarv huser Midt-Telemark barneverns­tjeneste. Leiekontra­kten løpet fram til 2025.
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT SELGES, MEN TIL HVEM?: Sparebankg­ården på Gvarv huser Midt-Telemark barneverns­tjeneste. Leiekontra­kten løpet fram til 2025.
 ??  ?? KLARE TIL Å OVERTA: Soly Group AS – her represente­rt ved Torstein Gustavsen (f.v.), Emelie Bjurling og Oddbjørn Gustavsen.
KLARE TIL Å OVERTA: Soly Group AS – her represente­rt ved Torstein Gustavsen (f.v.), Emelie Bjurling og Oddbjørn Gustavsen.
 ??  ?? VIL SELGE: Svein Tore Bakaas
VIL SELGE: Svein Tore Bakaas

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway