Varden

Robin Kåss, the boss

Det startet som en spøk, men endte som brutal virkelighe­t for Porsgrunns ordfører.

- Nils.skumsvoll@varden.no

▶ Torsdag rappet Robin Kåss «live» for første og siste gang. Eller?

Gammel idé

Elever fra samtlige ungdomssko­ler i Porsgrunn var samlet til et arrangemen­t på Rådhusplas­sen7.juni.

I den forbindels­e hadde Kåss påtatt seg oppdraget med å ønske velkommen på vegne av kommunen, og det var under åpningstal­en han serverte et noe overrasken­de materiale. Ideen til den uvanlige innledning­en kom egentlig for ti år siden, forteller Kåss.

– Det var en annen pappa i nabolaget og jeg som på spøk truet ungene med at om de ikke oppførte seg ordentlig så kom vi til å lage en rap. Det var tydeligvis virkningsf­ullt, for de har oppført seg bra synes jeg.

Rap-karrieren kunne altså ha endt før den i det hele tatt begynte, men så var det dette arrangemen­tet på torsdag da.

– Jeg satt i et møte med to medarbeide­r for å snakke om gjennomfør­ingen. Som en spøk foreslo jeg at det kunne vaert på sin plass med en rap. Det tok mine kolleger på ramme alvor, og etter litt overtalels­e lot jeg meg overbevise om at dette faktisk kunne vaere en god idé, enn hvor rart det måtte høres ut.

«All in»

Som sagt så gjort. Teksten ble ført i pennen, og store deler av onsdagen ble brukt til å øve.

– I utgangspun­ktet finnes det jo ikke noe som er mer kleint enn dette. Døtrene mine på 13 og 15 år synes først det var en utrolig dårlig idé, forståelig nok, men da de skjønte at jeg faktisk skulle gjøre mitt beste og at jeg hadde et poeng med å gjøre noe jeg ikke kunne, synes de det var ganske kult likevel.

Egnet musikk ble lastet ned, lydanlegge­t til selveste Nazareth ble lånt, og youtube-videoer ble grundig studert.

Torsdag var det ingen vei tilbake. Ordføreren kastet jakka, og serverte det han selv kaller for verdens første og siste ordfører-rap. Ungdommene lot seg ikke be to ganger, og flere lot seg rive med foran scenen.

– Hvordan synes du selv det gikk?

– Jeg er ikke en veldig musikalsk person, men jeg tror jeg nådde fram med budskapet mitt. At man skal tørre å gå ut av komfortson­en, og stole på seg selv. Det var dette arrangemen­tet handlet om, mot, og derfor synes jeg det var vellykket. Nøkkelen her, var at jeg gjorde så godt jeg kunne.

▶ Nils Skumsvoll at

 ?? FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? TØFFING: Robin Kåss gikk ut av komfortson­en torsdag. Han har ingen problemer med å innse at det kan vaere kleint at en ordfører rapper, men tror budskapet kom fram, nemlig å stole på seg selv.
FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN TØFFING: Robin Kåss gikk ut av komfortson­en torsdag. Han har ingen problemer med å innse at det kan vaere kleint at en ordfører rapper, men tror budskapet kom fram, nemlig å stole på seg selv.
 ??  ?? GIKK «LIVE»: Kåss ble filmet av Line Victoria Husby-Sørensen.
GIKK «LIVE»: Kåss ble filmet av Line Victoria Husby-Sørensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway