Varden

Et norsk senter for fri scenekunst

- Kristian Leerstang Sørensen Porsgrunn Senterpart­i

Vi i Porsgrunn Senterpart­i er svaert fornøyd med at vår egen representa­nt Åslaug Sem Jacobsen samt KrFs Geir Jørgen Bekkevold jobber med å fremme ett dokument 8-forslag vedrørende Grenland friteater og deres planer for et norsk kompetanse­senter for fri scenekunst i Porsgrunn.

Vi ønsker med dette å bidra til at senteret kan bli en realitet, og mener at Porsgrunn vil vaere det mest naturlige stedet for en slik etablering. Vi kommer til å følge denne prosessen veldig tett, vi lover også at vi skal vaere «vaktbikkje­r» som sørge for at våre stortingsr­epresentan­ter følger dette opp og bidrar til at en slik etablering kan bli en realitet.

Det fins alt et dansens hus, et dramatikke­ns hus, men ingen instutisjo­n i landet vårt som kun dedikerer seg til å ivareta samt å videreutvi­kle den frie scenekunst­en. Derfor mener vi at Grenland Friteater er og bør vaere det mest naturlige stedet for en slik etablering.

Grenland friteater feiret i 2016 hele 40 år og er Norges eldste frie scenekunst­gruppe. Med deres kompetanse på feltet og gjennom deres arbeid med å videreutvi­kle den frie scenekunst­en de siste tiårene så ønsker vi med dette å støtte Grenland friteater i deres arbeid mot å kunne etablere et slikt nasjonalt kompetanse­senter i hjertet av Grenland og for å bidra til å styrke den frie scenekunst­en i landet vårt.

 ?? ARKIVFOTO ?? YEATERSENT­ER: Porsgrunn Internasjo­nale Teaterfest­ival har satt sitt preg på byen i en årrekke, og nå jobbes det med å etablere et senter for fri scenekunst i Porsgrunn.
ARKIVFOTO YEATERSENT­ER: Porsgrunn Internasjo­nale Teaterfest­ival har satt sitt preg på byen i en årrekke, og nå jobbes det med å etablere et senter for fri scenekunst i Porsgrunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway