Varden

Jenteløft

Trine Rønning og NFF Telemark samler ressursper­soner til felles løft av jentefotba­ll.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Fotballpro­filen Trine Rønning (35) er godt i gang med arbeidet i NFF Telemark. Nå skal hun sette i gang et spennende prosjekt i jentefotba­llen.

▶ – Det blir et felles løft, sier hun.

▶ I Norges Fotballfor­bund er dette et prosjekt som ikke er gjennomfør­t før.

– Jeg kjenner ikke til noen, men det er en viktig og riktig vei å gå, mener kretsens daglige leder, Roger Eilertsen.

Han har sammen med Trine Rønning initiert til et felles løft for jentene.

Setter spor

Den tidligere landslagsp­rofilen er allerede i gang med å sette sine spor i Telemark.

Nå skal hun samle personer som tidligere har vaert engasjert i jentefotba­llen, for å løfte kretsensam­men.

– Ved å ta kontakt med personer som har vaert spillere, trenere eller ledere, håper jeg å få på plass et korps som kan jobbe tett mot klubber, sier den tidligere landslagss­pilleren.

Det kan vaere kompetanse­heving eller å sørge for å vaere behjelpeli­g med å etablere lag i klubber.

Hennes oppgaver som prosjektle­der for jentesatsi­ngen i kretsen, består blant annet i å initiere, planlegge og gjennomfør­e tiltak med spesielt fokus på rekrutteri­ng og oppfølging av jenter tilknyttet fotballen i Telemark.

Hun skal også organisere og gjennomfør­e impulssaml­inger og utviklings­tiltak for ulike målgrupper relatert til jenter, vaere en pådriver for at klubbene i Telemark utvikler seg positivt, vaere en pådriver for kompetanse­utvikling i klubbene og samarbeide med kretsens fagansvarl­ige, tillitsval­gte og instruktør­er om å utarbeide mål- og aktivitets­planer for fagområdet.

Dermed er et slikt tiltak midt i blinken for det ansvarsomr­ådet hun har.

– Det er klubber som har gjort ting riktig, og andre som har utfordring­er. Derfor er det greit å ha et forum å kunne dele kunnskap i, forklarer Trine Rønning

To tredeler av klubbene har ikke jentelag, og planene er å øke kvantitete­n, og da kommer gjerne kvaliteten samtidig.

– Det følger gjerne på, og det aller viktigste er å få et løft i antall spillere, legger den tidligere landslagss­pilleren til.

Hun mener at hun har fått med seg masse erfaring med tjue år i norsk eliteserie og for det norske A-landslaget.

– Jeg kjenner NFF godt og vet hvordan det fungerer etter å ha vaert en del av forbundet, jobbing i klubb og krets. Jeg har lyst til å få dette til, sier hun videre.

God støtte

Hun føler hun har god støtte i kretsen med dette arbeidet, og er spent på arbeidet framover.

– Prosjektst­illingen er finansiert av klubbene etter at det på siste forbundsti­ng ble vedtatt etablert i alle kretser. Det betyr at det er behov for en slik stilling, og håpet mitt er at denne stillingen bare er starten på noe som kan fortsette. Jeg tror det absolutt er behov for det, legger hun til.

Rønning har 50 prosent stilling i NFF Telemark, samtidig er hun ansvarlig for Telenor Xtra, som er Norges fotballfor­bunds fotballfri­tidsordnin­g. I tillegg er hun trener for U15landsla­get.

– Det er mye å gape over, men alt er spennende, sier hun.

Nå starter arbeidet med å løfte jentefotba­llen i Telemark.

– Først skal jeg ha kontakt med alle klubbene, deretter skal vi ha et uformelt møte i august, hvor vi diskuterer veien videre og få på plass et korps.

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ??
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN
 ??  ?? SPENNENDE PROSJEKT: Trine Rønning har tjue års erfaring fra norsk toppfotbal­l og en strålende landslagsk­arriere bak morgen, er ansatt i prosjektst­illing i NFF Telemark.
SPENNENDE PROSJEKT: Trine Rønning har tjue års erfaring fra norsk toppfotbal­l og en strålende landslagsk­arriere bak morgen, er ansatt i prosjektst­illing i NFF Telemark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway