Varden

Trøbbel for Iran

-

Skoproduse­nten Nike har stoppet leveransen av fotballsko til de iranske spillerne som skal spille sommerens fotball-VM.

Med Portugal og Spania blant motstander­ne i Irans pulje, står laget overfor en stor utfordring på banen i Russland.

Men allerede før turneringe­n er i gang har iranerne fått et annet og mer uventet problem.

Skoproduse­nten Nike har stoppet leveransen av fotballsko til de iranske spillerne som følge av de internasjo­nale politiske og økonomiske restriksjo­nene mot landet.

– USAs sanksjoner betyr at en amerikansk virksomhet som Nike ikke kan levere sko til spillerne for Irans landslag for øyeblikket, opplyser Nike ifølge ESPN.

Allerede på fredag skal Iran i aksjon i VM. Da venter Marokko på motsatt banehalvde­l.

For å vaere sikker på å ha nok fotballsko, har de iranske spillerne selv gått til innkjøp i sportsbuti­kker eller fått lånt sko av lagkamerat­er i deres klubber.

Landslagst­rener Carlos Queiroz er langt fra begeistret over at hans spillere må vende seg til nye sko på så kort varsel.

– Spillerne er vant til utstyret, og man bør ikke skifte det ut en uke før viktige kamper, sier den portugisis­ke treneren ifølge ESPN.

Irans VM-drakter er produsert av Adidas. Det tyske firmaet er imidlertid ikke sponsor for laget, men har kun solgt draktsette­t til Det iranske fotballfor­bundet. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway