Varden

Tapte 30-33, klar for VM

Sveits yppet seg, men målvaktssp­ill av høy klasse bidro til å berge håndballgu­ttas VM-billett. Tross 30-33-tap tirsdag er Norge VMklar med 62-59 sammenlagt.

-

Sander Sagosen og lagkamerat­ene hadde seks mål å gå på fra den første omspillska­mpen i Stavanger lørdag. Det viste seg til slutt å holde i massevis i sveitsiske Zug.

Inspirert av et entusiasti­sk hjemmepubl­ikum åpnet riktignok sveitserne friskt og ledet 9-6 snaut midtveis i første omgang. De norske gutta sløste med sjansene, men anført av Sander Sagosen og en velopplagt Torbjørn Bergerud i målet løftet laget seg etter hvert.

Etter 20 minutters spill utliknet Sagosen til 11-11 med sitt femte mål i kampen. Dermed var balansen i kampen gjenoppret­tet.

Bergerud sto på sin side for ni redninger, to av dem på straffekas­t, i en strålende første omgang. Ved pause ledet Norge 16-15. Om første omgang startet med en sveitsisk offensiv, ble ikke starten på den andre mindre minneverdi­g for hjemmepubl­ikummet i Zug. Etter heseblesen­de åpningsmin­utter var vertene plutselig på ny tre mål foran med 20-17.

Den sveitsiske målvakten Nikola Portner, som vant mesterliga­en med franske Montpellie­r denne sesongen, vartet opp med sju raske redninger.

Da Portner så satte inn 22-18 i det tomme norske målet, valgte Norges landslagss­jef Christian Berge å ta timeout. Det gjorde åpenbart laget godt.

Naermere å innhente de seks nødvendige målene kom nemlig aldri vertene.

Espen Christense­n kom inn i det norske målet og reddet fem av de seks første skuddene han ble forsøkt overlistet med. Bergerud bidro i tillegg ytterliger­e to straffered­ninger. Da ble oppgaven umulig for Sveits.

Sander Sagosen gjorde en ny praktkamp og ble igjen Norges mestscoren­de med 11 mål.

(NTB)

?? FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX ?? GODE: Målvaktene Espen Christense­n og Torbjørn Bergerud var meget gode mot Sveits tirsdag.