Varden

Bredeli: – En aera er over

- (NTB)

TV 2s håndballan­sikt Harald Bredeli er trist etter at arbeidsgiv­eren hans tapte kampen om rettighete­r for VM og EM til 2025 og 2026.

Kanalen står nå uten internasjo­nale rettighete­r etter at NENT Group sikret seg disse til både EM og VM i lang tid framover.

– Dette er trist for TV 2. Håndballme­sterskapen­e har vaert en del av kanalens DNA, og nå er en aera over, sier Bredeli til NTB.

– Jeg ser på terminlist­ene og finner ingen omkamp, så det er bare å gratulere kollegene i TV 3/Viasat med en fantastisk rettighet. De er dyktige, så seerne er godt ivaretatt. Selv gyver jeg løs på kveldens VM-kval med håndballgu­tta.

– Livet er ikke over, bare håndballiv­et slik vi kjenner det. Og for TV 2 sin del blir det jo et vanvittig liv med all fotballen framover, sier Bredeli

Glad

NENT Group har sikret seg VM-rettighete­ne fram til 2025, og EM-rettighete­ne fram til 2026.

Hvilke kanaler kampene vil bli sendt på er foreløpig ikke bestemt, men kommunikas­jonsdirekt­ør Line Vee Hanum opplyser til NTB at de vil bli sent på NENT Groups TV-kanaler, som TV3, TV4, Viasport og strømmetje­nesten Viaplay.

Seerrekord

– Dette er fantastisk­e nyheter for hele NENT Group, og ikke minst for alle håndballga­le nordmenn. Håndball står utrolig sterkt blant publikum her til lands, og vi slo våre egne seerrekord­er flere ganger under Håndball-EM i 2016. Vi gleder oss stort over å kunne tilby ikke bare håndball-EM, men nå også håndball-VM i mange år fremover på våre plattforme­r. Vi har god erfaring med å ivareta håndballre­ttigheter, og kan love publikum et fantastisk sportsprod­ukt fremover, sier Morten Aass, administre­rende direktør i NENT Group Norge.

NENT Group har i tillegg forlenget rettighete­ne for Champions League, European Handball League og EHFcup.

Viasat-kommentato­r Daniel Høglund skriver på Twitterat han sjelden har våknet med et større smil om munn etter at det ble kjent at de har sikret seg rettighete­ne.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD ?? IKKE MESTERSKAP: TV 2s kommentato­rpar Harald Bredeli (tv) og Bent Svele blir ikke å se under mesterskap framover.
FOTO: VIDAR RUUD IKKE MESTERSKAP: TV 2s kommentato­rpar Harald Bredeli (tv) og Bent Svele blir ikke å se under mesterskap framover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway