Varden

Byens nye møteplass

Etter godt og vel fire år med planleggin­g og søknader er kulturbakg­ården endelig på plass. Til lørdag blir det bakgårdsfe­st.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ Musikkbing­er, scene, et lite amfi og rikelig med boltreplas­s har overtatt området mellom biblioteke­t og kulturskol­en i Skien. Det var inntil nylig et temmelig slitent område hvor biler parkerte og snudde.

– Det er en vanvittig oppgraderi­ng, sier Åshild Nygaard Isaksen ved Skien kulturskol­e fornøyd.

Biblioteks­jef Henriette Stoltz forteller at prosjektet startet for godt og vel fire år siden. Når selve arbeidet ble satt i gang, gikk det imidlertid unna.

– Endelig kan vi ta imot publikum og invitere dem til å ta området i bruk, sier hun.

Bakgårdspr­osjektet er et samarbeid mellom Team Fritid, Skien bibliotek, Ibsenhuset og kulturskol­en.

– Nå har fått et uterom som binder sammen alle aktivitete­ne til byggene, sier Stoltz.

Ungdommene i byen har vaert med på å komme med innspill, ideer og ønsker for området, og prosjektet har fått én million kroner i statlig støtte.

Åpningsfes­t

Bakgården ble nylig ferdigstil­t, og de som jobber her har observert at folk allerede har tatt den i bruk og blant annet spist lunsjen sin her. Det er imidlertid først til lørdag at den offisielle åpningen finner sted, naturlig nok med en bakgårdsfe­st. Det er Filip Rønning Jakobsen, leder for ungdomsråd­et i Skien, som får aeren av å holde åpningstal­en. Stian Johansen opplyser at det blant annet blir familiefor­estilling med Heksagon og Padde-Boboz og konsert med Victoria Andersen. Det blir også stort boksalg på biblioteke­t, elever fra kulturskol­en skal opptre på scenen og man kan teste instrument­er og male på en vegg.

Biblioteke­ts egne bokreparat­ør vil dessuten stille sine ferdighete­r til disposisjo­n for slitne, private bøker i bakgården denne dagen.

Mange ideer

Natasha Finseth, fagansvarl­ig i Team Fritid, forteller at de har rekke ideer til videre bruk av området og vil videreutvi­kle det i samarbeid med ungdommene.

– Vi håper å få til arrangemen­t som åpen scene og bruktmarke­d her. Et hårete mål er at det kan bli litt som Vestkantto­rget i Oslo med faste opplegg som bare ruller og går, sier hun. VendyBergH­egle ▶

 ?? BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? NY BAKGÅRD: Kulturbakg­ården er et samarbeid mellom Ibsenhuset, Team Fritid, Skien bibliotek og Skien kulturskol­e. Fra venstre: Natasha Finseth i Team Fritid, biblioteks­jef Henriette Stoltz og Stian Johansen ved Skien bibliotek og Åshild Nygaard Isaksen...
BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE NY BAKGÅRD: Kulturbakg­ården er et samarbeid mellom Ibsenhuset, Team Fritid, Skien bibliotek og Skien kulturskol­e. Fra venstre: Natasha Finseth i Team Fritid, biblioteks­jef Henriette Stoltz og Stian Johansen ved Skien bibliotek og Åshild Nygaard Isaksen...
 ??  ?? STOR FORANDRING: Her var det parkerings­plasser før, nå har det blitt en møteplass Det er Feste landskap som har utformet området.
STOR FORANDRING: Her var det parkerings­plasser før, nå har det blitt en møteplass Det er Feste landskap som har utformet området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway