Varden

– Tolv viktige gjennomsla­g i Stortinget

Sp oppsummere­r første halvår med å slå fast at partiet har fått gjennom tolv viktige saker i Stortinget, blant dem ingen tvang ved kommunesam­menslåinge­r.

-

Partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamenta­risk leder Marit Arnstad sto for oppsummeri­ngen onsdag ettermidda­g.

Der trakk de blant annet også fram at partiet har fått gjennomsla­g for evaluering av seksårsref­ormen, fjerning av det såkalte dødsgebyre­t, at pensjonssl­ippen igjen skal komme i postkassa og større satsing på biogass.

Helseområd­et

Arnstad trakk saerlig fram helseområd­et, der Senterpart­iet blant annet har fått gjennom evaluering av fastlegeor­dningen og evaluering av innsatssty­rt finansieri­ng av sykehusene, samt gjennomgan­g av regelverke­t for pasientrei­ser.

Partileder Vedum betegnet valget i 2017 som en merkedag, med et helt annet resultat enn hva partiet er vant til. Også på målingene siden da har partiet ligget godt an.

– Det er for oss en milpael at vi har gått gjennom et helt stortingså­r hvor snittet har ligget på 10 til 11 prosent, sa Vedum.

Fylkessamm­enslåingen

Han tok også for seg den pågående prosessen med å slå sammen fylker.

– Det er en baby ingen lenger vil ha, slo Vedum fast.

– Det er politikk på sitt dårligste. Det er lurt å snu – og å vente, fortsatte han.

Saerlig tok han for seg sammenslåi­ngen av Finnmark og Troms. Fylkesting­et i Finnmark har varslet at det ikke vil velge medlemmer til en fellesnemn­d, noe kommunalmi­nister Monica Maeland mener vil vaere et lovbrudd.

– Det er helt umulig for et fylkesting å gå mot 87 prosent av sin egen befolkning, sa Vedum med henvisning til folkeavste­mningen om sammenslåi­ng.

(NTB)

 ?? BEGGE FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? FORNØYD MED RESULTATET: Senterpart­iets leder Trygve Slagsvold Vedum og parlamenta­risk leder Marit Arnstad mener partiet hittil i år har fått godt gjennomsla­g for sine saker i Stortinget, spesielt på helseområd­et.
BEGGE FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX FORNØYD MED RESULTATET: Senterpart­iets leder Trygve Slagsvold Vedum og parlamenta­risk leder Marit Arnstad mener partiet hittil i år har fått godt gjennomsla­g for sine saker i Stortinget, spesielt på helseområd­et.
 ??  ?? OPPSUMMERT­E FØRSTE HALVÅR: Senterpart­iet holdt onsdag sin oppsummere­nde pressekonf­eranse for første halvår.
OPPSUMMERT­E FØRSTE HALVÅR: Senterpart­iet holdt onsdag sin oppsummere­nde pressekonf­eranse for første halvår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway