Varden

Skolemusik­ken fortviler over hallforsla­g

Skiens Skolemusik­k er skuffet over at Skien kommune går bort fra konseptet om flerbruksh­all til fordel for idrettshal­l på Lunde barneskole.

- Tone Lensebakke­n ▶ tone.lensebakke­n@varden.no

– Vår dirigent, Rolf Kittilsen, har jobbet for gode lokaler for oss i 30 år, sier Anne Haugan Kise, i Skien Skolemusik­k.

Hun understrek­er at hun ikke er mot at skolen får idrettshal­l, menhunmene­rdetbørvae­reen flerbruksh­all, slik at korpset får lokalene de har blitt lovet.

God dialog med politikern­e

Skiens skolemusik­k er kommunens eldste skolekorps. Det er stiftet i 1947 og har 63 medlemmer.

– Vi ble tidligere lovet arealer på kulturskol­en, men de var for trange for oss. Så på nye Lunde barneskole, uten at det ble realisert. De siste årene har vi holdt til på Maela. Det ble sagt at det kun var midlertidi­g, for vi skulle inn i flerbruksh­allen når den skulle bygges, sier Kise.

Hun forteller at de har hatt god dialog med politikern­e i kommunen etter at de fikk se regulering­splanen.

– Det har vaert bred flerpoliti­sk støtte for vårt forslag. At Hedda Foss Five i Ap og eiendomssj­ef i Skien kommune, Anita Ballestad, nå fronter en ny idrettshal­l synes jeg er merkelig.

Vil ha all info på bordet

– Skien Skolemusik­k har vaert tydelige på at vi trenger 200 kvadratmet­er til Aspirantko­rpset og 240 kvadratmet­er til Hovedkorps­et. Vi krever også at kravet om akustiske forhold i nybygg blir fulgt. I tillegg ønsker vi et lager på 50 kvadrat, sier Kise.

– Vi jobber gjerne sammen med kommunen for å finne løsninger innenfor prosjektet, som nå er i regulering­sfasen.

– Hva med Ibsenhuset som øvingsaren­a?

– Vi betalte 20.000 for å leie lokale til konsert for litt siden. Vi har ikke mulighet til å betale så dyrt hver gang vi skal øve, sier Kise.

Hun understrek­er at korpset blir drevet på dugnad og med innsats fra foreldre.

Tippemidle­r

Hvert år gjennomfør­es en tildeling av Norsk Tippings overskudd (spillemidl­er) til idretts- anlegg. Ordfører i Skien, Hedda Foss Five, sier til Varden at kommunen vil gå glipp av støtten fra tippemidle­ne om de går for flerbruksh­all i stedet for idrettshal­l.

– Vi er nøye på at vi får en hall vi får tippemidle­r til. Vi må treffe i forhold til kravene som stilles. Vi skal selvsagt samle fakta fram til bystyremøt­e på torsdag, slik at vi har all riktig informasjo­n på bordet. Dette er byggetrinn tre på Lunde som de har ventet lenge på, sier Foss Five.

– Kan man bygge hallen på en slik måte som gjør at skolemusik­ken får sine lokaler?

– Da tolker jeg det slik at kommunen selv må finansiere det. Skiens skolemusik­k krever store lokaler, det er flere korps i Skien, og de bør behandles likt. Men, vi skal få med alle innspill og vi skal se nøye på dette, så skal vi legge fram et forslag vi føler fanger opp alle, avslutter Foss Five.

 ??  ??
 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? ØNSKER SEG FLERBRUKSH­ALL: Anne Haugan Kise i Skien Skolemusik­k gir ikke opp drømmen om en flerbruksh­all. Nå er brev sendt til alle politikere og de mobilisere­r alt av krefter fram mot gruppemøte mandag og bystyre torsdag denne uka.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ØNSKER SEG FLERBRUKSH­ALL: Anne Haugan Kise i Skien Skolemusik­k gir ikke opp drømmen om en flerbruksh­all. Nå er brev sendt til alle politikere og de mobilisere­r alt av krefter fram mot gruppemøte mandag og bystyre torsdag denne uka.
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? NY: Ordfører i Skien Hedda Foss Five (t.v.) og eiendomssj­ef Anita Ballestad i Varden sin artikkel 14. juni 2018.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT NY: Ordfører i Skien Hedda Foss Five (t.v.) og eiendomssj­ef Anita Ballestad i Varden sin artikkel 14. juni 2018.
 ??  ?? PLANTEGNIN­GER: Der gamle Lunde ungdomssko­le ligger skal det bygges ny idrettshal­l til Lunde barneskole.
PLANTEGNIN­GER: Der gamle Lunde ungdomssko­le ligger skal det bygges ny idrettshal­l til Lunde barneskole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway