Varden

Delaveris herjet for Norge

- Martin.oyvang@varden.no

Filip Møller Delaveris (18) med to scoringer for Norge G18 i landskampe­n mot Japan.

Etter et 0-3 tap for vertsnasjo­nen Portugal onsdag og uavgjort 1-1 mot Tsjekkia fredag, ble det endelig seier for det norske G18-landslaget søndag i det avsluttend­e oppgjøret av landslagst­urneringen.

Japan ble slått 2-1 i oppgjøret som ble spilt i Cruz Quebrada, og dagens mann for det norske laget var en Odd-spiller.

Delaveris-dobbel

Filip Møller Delaveris scoret nemlig begge målene for Norge. Det første allerede etter seks minutters spill, før han doblet ledelsen fem minutter før pause.

Japan fikk sin redusering ved Rei Hirakawa etter 52 minutters spill, men naermere kom de ikke. Dermed endte Norge opp med fire poeng i gruppa.

Fagermo-skryt

Dag Eilev Fagermo sa tidligere i uka til Varden at Delaveris at er en av ungguttene i Odd som er er naermest en proffkontr­akt, og treneren er full av lovord.

– Filip er egentlig angrepsspi­ller, men spiller mye midtbane i 2. divisjon. Det er feil, men vi mangler litt spillere der. Han har en vanvittig gjennombru­ddskraft og er god med begge beina. I tillegg har han en fantastisk treningsku­ltur. Han flytta fra Oslo og hit for å bli god. Han er smart. Han kikka litt rundt og så at Odd hadde et 2. lag i 2. divisjon – og et toppidrett­sgymnas. Han skjønner helheten i forholdt til utvikling, så han har imponert meg litt med de tankene han har for å bli god.

▶ Martin Øyvang

 ?? FOTO: MAGNUS KOLBERG, NFF ?? IMPONERT: Filip Møller delaveris scoret to for Norge G18 mot Japan.
FOTO: MAGNUS KOLBERG, NFF IMPONERT: Filip Møller delaveris scoret to for Norge G18 mot Japan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway