Varden

– Det blir elektrisk

Kun en knapp uke etter finalen i fotball-VM i Moskva setter Cecilia Braekhus (36) sine VMbelter på spill mot Inna Sagajdakov­skaja i samme by.

-

▶ Det bekrefter overfor NTB.

Braekhus møter Sagajdakov­skaja i Moskva 21. juli. Kampen bokses på stevnet som huser finalen i «World Boxing Super Series».

– Det kommer til å bli helt elektrisk, og jeg kunne bare ikke si nei til dette. Det vil bli 20.000 til 30.000 tilskuere, og et svaert opplegg. Hele bokseverde­nen kommer til å ha øynene vendt hit, sier Braekhus. Braekhus selv

33 år gamle Sagajdakov­skaja er ubeseiret på sine sju proffkampe­r. Braekhus har på sin side gått hele 33 proffkampe­r og vunnet alle.

– Hun kommer fra en vektklasse over meg og er en god del større. Hun har den typiske russiske stilen som jeg skal vaere overlegen mot, men hun er beintøff. Dette er hennes hjemmebane, og det vil bli en veldig bra kamp, mener Braekhus.

Finale i verdenskje­nt turnering

Braekhus kamp vil vaere «coevent» på stevnet der Murat Gassijev og Oleksandr Usyk bokser cruiservek­tfinale i «World Boxing Super Series».

Det er en bokseturne­ring som går etter utslagsfor­matet. Åtte boksere skal til slutt bli til én i to ulike vektklasse­r (cruiservek­t og super mellomvekt), og i Moskva skal Usyk og Gassijev kjempe om beltene i WBC, WBO, WBA og IBF.

Finalen mellom russiske Gassijev og ukrainske Usyk skulle i utgangspun­ktet bokses i Saudi-Arabia i mai, men kampen ble utsatt etter at Usyk skadet armen på treningsle­ir.

Fire ubeseirede cruiservek­tboksere, som alle var rangert blant topp seks i verden, deltok i «World Boxing Super Series». Gassijev og Usyk ble klar for finalen etter å ha slått henholdsvi­s Yunier Dorticos og Mairis Briedis i semifinale­ne.

Ukrainske Usyk har tidligere uttalt at han aldri vil møte Gassijev i Russland, men nå må han likevel møte russeren på hans hjemmebane.

Oppgjørene i bokseturne­ringen er av meget høyt nivå, og Usyk ble blant annet kåret til den beste bokseren under OL i London i 2012.

Ny kamp i september

Braekhus har tidligere gitt uttrykk for at det neste store målet er å bokse på stevnet der omkampen mellom Gennady Golovkin og Saul «Canelo» Alvarez er hovedkamp.

Det stevnet går av stabelen i Las Vegas 15. september, og Braekhus bekrefter til NTB at hun bokser der om alt går etter planen.

– Hvis jeg slår Sagajdakov­skaja i juli og holder meg skadefri, så bokser jeg der.

Først må hun imidlertid i så fall slå sin russiske motstander for å forsvare beltene i forbundene WBA, WBC, WBO, IBF og IBO. (NTB)

 ?? BEGGE FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX ?? VANTIMAI: «The First Lady» slo Kali Reis på poeng i Los Angeles i mai.
BEGGE FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX VANTIMAI: «The First Lady» slo Kali Reis på poeng i Los Angeles i mai.
 ??  ?? I MOSKVA: Cecilia Braekhus er klar for ny kamp, denne gangen i Moskva.
I MOSKVA: Cecilia Braekhus er klar for ny kamp, denne gangen i Moskva.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway