Varden

Glimtet til etter pause

-

Belgia imponerte bare glimtvis i åpningskam­pen mot VM-debutanten Panama, men tok likevel en grei 3-0-seier. Romelu Lukaku ble tomålsscor­er.

en VM-debutant i åpningskam­pen. Vi visste at Panama var godt organisert, men det var viktig at vi var tålmodige, sa Belgias landslagss­jef Roberto Martinez i et intervju vist på TV 2.

– Det var godt at samarbeide­t mellom De Bruyne, Mertens og Lukaku begynte å fungere. Lagånden vår var også veldig god da kampen etter hvert åpnet seg opp, la han til.

Belgierne gikk ut med et høyt tempo og satte Panama tidlig under stort press. Mertens hadde et godt skudd, men Panamamålv­akten Jaime Penedo hang med på notene og reddet.

Kort etter holdt Román Torres på å rote det skikkelig til. Et tilbakespi­ll ble nesten snappet opp av Eden Hazard, men avslutning­en gikk i nettveggen.

Det var Torres som ble helt i Panama da han sendte laget til sitt første VM-sluttspill. Samme mann var både god og heldig da han i feltet skliende styrte unna et overlegg fra Kevin De Bruyne.

Belgia er en av VMs store outsidere med flere stjernespi­llere fra Premier League i troppen. Navn som Manchester Citys servitør De Bruyne, Eden Hazard fra Chelsea og Manchester United-spissen Romelu Lukaku er spillere som har skremt vannet i England denne sesongen.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway