Varden

Tre rekorder smadret i Ordalsåta opp

I helgen ble en ny utgave av motbakkelø­pet «Ordalsåta opp» i Kviteseid gjennomfør­t. I år ble det satt flere rekorder i det kraftanstr­engende løpet.

-

▶ I helgen ble en ny utgave av motbakkelø­pet «Ordalsåta opp» i Kviteseid gjennomfør­t. I år ble det satt flere rekorder i det kraftanstr­engende løpet.

– Det ble ikke bare satt én ny rekord, men hele tre rekorder under årets Ordalsåta opp, skriver Tarjei Gjelstad i arrangemen­tskomiteen til Morgedal IL.

Roe imponerte mest

Mest imponerend­e var en ung Bø-jente. Marianne Roe (19) knuste den gamle løyperekor­den.

– Det var Skarphedin­s Marianne Roe som imponerte mest. Den unge jenta knuste den gamle rekorden til Ingjer Kleiv med over to minutter. På den våte og delvis glatte fire kilometer lange stien, som har 518 høydemeter motbakke, brukte Marianne 33 minutter og 18 sekunder.

I herreklass­en var det junior Bård Olav Medhus fra Røldal IL som var raskest av alle med tiden 30:09. Det er likevel et stykke bak rekorden til Hans Kristian Lahus fra 2009. Da brukte den tidligere langrennsl­øperen, og som nå er Administra­tiv leder i Team Telemark, 28 minutter og 50 sekunder.

Ekstra lang

De to andre rekordene ble også satt av telemarkin­ger.

– Det ble satt ny rekord i den ekstra lange løypa også, Morten Lunde, Skade IL, løp de 13 kilometern­e på tiden 1:37:25. Den tredje og siste rekorden var i jenteklass­en 12–16 år. Det var Morgedal ILs egen Ingerid Vadder. Hun løp på 24:45. I gutteklass­en vant klubbkamer­at Daniel Pedersen på tiden 24:10. Løypen i disse klassene er 2,8 km og har 394 høydemeter­s forskjell.

 ?? ALLE FOTO: MORGEDAL IL ?? SUVEREN: Marianne Roe imponerte og vant Ordalsåta opp, samtidig som hun knuste bakkerekor­den til Ingjer Kleiv med over to minutter.
ALLE FOTO: MORGEDAL IL SUVEREN: Marianne Roe imponerte og vant Ordalsåta opp, samtidig som hun knuste bakkerekor­den til Ingjer Kleiv med over to minutter.
 ??  ?? EKSTRA LANG: Morten Lunde fra Skade vant ekstra lang løype.
EKSTRA LANG: Morten Lunde fra Skade vant ekstra lang løype.
 ??  ?? VANT: Bård Olav Medhus fra Røldal vant herreklass­en.
VANT: Bård Olav Medhus fra Røldal vant herreklass­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway