Varden

Unge, lokale kunstnere får egen vegg

Gatekunstp­rosjektet i Skien har fått flere lokale kunstnere med på laget. De får sin egen vegg til disposisjo­n.

- Vendy Berg Hegle ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

Gatekunstp­rosjektet «Med hjerte for Skien sentrum» har lokket til seg flere unge kunstnere. Initiativt­akerne lover at det blir helt rått.

Gatekunstp­rosjektet til foreningen «Med hjerte for Skien sentrum» naermer seg realiserin­g. Nå har de fått flere lokale, unge kunstnere med på laget.

Får hobbyen fram i lyset

2. august ankommer sju kunstnere fra gatekunstk­ollektivet «Art for all» som skal fylle ti sentrumsve­gger med farger og motiver. På alle stedene de har vaert rundt om i verden, har de alltid samarbeide­t med lokale kunstnere og talenter. Helge Pedersen i sentrumsfo­reningen forteller at han derfor tok kontakt med Folque Café for å høre om de visste om noen som kunne tenke seg oppgaven. Det kunne de, og nå er Tom Erik Nykås, Ammar Gunic og Fredrik Sandal i tillegg til Lars Petter Frønes og Kjartan Rivrud gira på å bidra.

– Det er ikke ofte man får mulighet til å vaere med på noe i en så stor skala. Det blir for dumt å la en sånn sjanse glippe. Prosjektet får hobbyen vår fram i lyset, og det er bare flere og flere som får øynene opp for gatekunst for tiden, sier Sandal.

Han, Nykås og Gunic har alle drevet med graffiti siden 13-årsalderen, og bobler allerede av ideer til deres «piece».

De får sin egen vegg ved parkerings­plassen til bryggepark­en til disposisjo­n, og skal også bistå kunstnerne på de andre verkene rundt om i byen.

Trenger flere frivillige

Hvis man ønsker å bidra til prosjektet, forteller foreningen at de trenger flere frivillige til ulike, praktiske oppgaver i løpet av de to ukene malingen foregår. Det er frivilligh­etssentral­en på Gul- set som koordinere­r opplegget.

– Det gjelder alt fra å stå vakt til å sørge for at kunstnerne ikke er sultne eller tørste, sier Trine Fragell Meland.

Foreningen håper dessuten mange beboere ønsker å følge utviklinge­n i sentrum disse ukene.

– Det kommer til å bli helt rått å se forandring­en som skjer dag for dag. Jeg sikker på at det vil bli folkevandr­inger, sier Beate Waagø.

Har sendt skisser

Nå har foreningen sendt over skisser med motiver av det de ønsker at kunstnerne skal ta utgangspun­kt i på de ulike veggene, og venter på å deres tolkning i retur. Halvparten av veggene får historiske motiv, og halvparten får samtidsmot­iv med tema som miljø og barn.

– På en av veggene i Kverndalen figurerer både Bård Tufte, Åge Samuelsen og Paal Flaata. Andre motiver som blir med er Henrik Ibsen, Gunnar Knudsen, tømmerfløt­ing og Skien før bybrannen, sier Fragell Meland.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? GREP SJANSEN: Ammar Gunic (f.v.), Tom Erik Nykås og Fredrik Sandnes syns gatekunstp­rosjektet til foreningen «Med hjerte for Skien sentrum» er gøy, og har sagt ja til å vaere med å sette sitt preg på det sammen med «Art for all».
BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE GREP SJANSEN: Ammar Gunic (f.v.), Tom Erik Nykås og Fredrik Sandnes syns gatekunstp­rosjektet til foreningen «Med hjerte for Skien sentrum» er gøy, og har sagt ja til å vaere med å sette sitt preg på det sammen med «Art for all».
 ??  ?? SAMARBEID: Med hjerte for Skien sentrum samarbeide­r med en rekke lokale virksomhet­er, og nå også lokale graffitiku­nstnere om prosjektet.
SAMARBEID: Med hjerte for Skien sentrum samarbeide­r med en rekke lokale virksomhet­er, og nå også lokale graffitiku­nstnere om prosjektet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway