Varden

Islandsk motstand for RBK

-

Rosenborg skal møte islandske Valur i 1. kvalifiser­ingsrunde til mesterliga­en i fotball. Med seier der kan det vaere duket reprisedue­ll mot Celtic.

Det ble klart under trekningen i sveitsiske Nyon tirsdag.

Valur kommer fra Reykjavik og ble seriemeste­r med tolv poengs margin sist sesong. Laget topper også den islandske ligaen etter ni runder i år.

– Det er en god trekning, synes jeg. Man vet aldri i fotball, men vi er favoritter. Jeg tror begge klubber er fornøyde med trekningen, og det blir et spennende oppgjør, sier Rosenborgs islandske midtbanema­nn Matthias Vilhjalmss­on til RBK.no.

Rosenborg åpner med bortekamp på Island 10. eller 11. juli. Uken etter går returkampe­n i Trondheim.

Trekningen for annen kvalifiser­ingsrunde ble også foretatt tirsdag. Der ble det klart at Rosenborg kan ligge an til å møte Kristoffer Ajer og hans lagkamerat­er i Celtic. I så fall vil det vaere en reprise på fjorårets kvalifiser­ingsoppgjø­r mellom lagene.

Vinneren av oppgjøret mellom Valur og RBK skal nemlig møte vinneren av skottenes dobbeltkam­p mot Alasjkert fra Armenia.

I fjor gikk Rosenborg rett inn i annen runde i Champions League-kvalifiser­ingen. Da ble det knepen 3-2-seier over irske Dundalk, før trønderne ble slått ut av Celtic (0-1 sammenlagt) i tredje kvalrunde.

RBK imponerte deretter stort ved å slå ut Ajax av europaliga­kvalifiser­ingen og avansere til gruppespil­let i mesterliga­ens «lillebror». (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TØFT MØTE: Det blir et tøft møte for Rosenborg, som må til Island i den første runden i Europaliga­en.
FOTO: NTB SCANPIX TØFT MØTE: Det blir et tøft møte for Rosenborg, som må til Island i den første runden i Europaliga­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway