Varden

Ungjenter på fest-venteliste

-

▶ Det var rystende opplysning­er som kom fram på et møte ved Menstad ungdomssko­le i Skien for noen uker siden. Der fortalte politiet om unge jenter som står på venteliste­r for å feste med russen. Politiet har fått tips om at betalingen i noen tilfeller har vaert seksuelle tjenester.

▶ Varden vet at det er kommet bekymrings­meldinger til politiet og at det er grunnen til at det nå blir tatt opp. Politiet opplyser at de ved flere anledninge­r har oppdaget ungdom under 18 år om bord på russebusse­r ved kontroller, og sørget for at de ble sendt hjem. På møtet på skolen ble det også presentert en undersøkel­se som viste at flere elever ved skolen hadde vaert tidlig ute med å drikke alkohol for første gang.

▶ På møtet var samtlige foreldre ved 9. trinn invitert, i tillegg til politiet og SLTkoordin­atoren i Skien. (SLT er en samordning­smodell for lokale, forebyggen­de tiltak mot rus- og kriminalit­et, som benyttes av om lag 200 norske kommuner). Både politiet og SLT-koordinato­ren roser skolen for å ta grep tidlig. Vi syntes også det er godt å se at skolen er så tydelige og setter søkelys på en svaert alvorlig sak. Rektor Mari Lunde er helt klar på at de tingene som har kommet fram, er helt uakseptabe­lt.

▶ Selv om det som er avdekket er sjokkerend­e, er det godt å se hvordan skolen har tatt tak i dette sammen med SLTkoordin­ator i Skien kommune, Frøydis Straume, og politiet. Rektoren skryter også av foreldrene­s engasjemen­t. Det er bra at det finnes engasjerte voksne som umiddelbar­t tar tak i et så alvorlig problem og at det finnes et samarbeid som åpenbart fungerer bra. Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway