Varden

– Alt må fram i lyset

Fremskritt­spartiet vil ha slutt på det de mener er hestehande­l og hemmelighe­tskremmeri i E18saken: – Alt må fram i lyset.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Mandag fortalte Varden at det er bråk om E18, internt i rådhuset. Saksbehand­ler Einar Barosen har trukket seg fra arbeidet med planen. Det er frustrasjo­n både med den politiske ledelsen og deler av den administra­tive ledelsen som er årsaken til dette.

Beste løsningene

– Vi må få de løsningene som er best for Porsgrunn og innbyggern­e her. Da må alt fram i lyset, sier Frps gruppelede­r Adrian Ness Løvsjø.

Han er redd for at ordfører Kåss hestehandl­er fram penger til et nytt kryss ved naeringsom­rådet på Moheim, som i det siste er blitt en av hans prestisjes­aker. Som motytelse kan Kåss signaliser­e ut litt mindre steile holdninger når det gjelder for eksempel bru over Skjelsvikd­alen.

Det hører også med til historien at ordføreren vil blokkere forsøk på å finne et alternativ til parsellen ved Herregårds­bekken. Det er denne parsellen som bystyret tidligere har gått inn for, men som kan bli torpedert av fylkesting­et som følge av fornminnen­e som er funnet der.

Flere alternativ­er

– Derfor bør vi utrede også andre alternativ­er. Det er godt mulig at dette er det beste alternativ­et, men vi vil vite mer om de andre. Da må det ligge en faglig vurdering til grunn, sier Robert Welfler som represente­rer Frp i bystyret og Utvalg for Miljø og byutviklin­g.

Ved å flytte krysset 140 meter

naermere Olavsberge­t vil det også vaere mulig å få til en avkjøring til Moheim, i stedet for på Lanner.

– Dette er en E18 som skal holde i minst 50 år. Da kan vi ikke akseptere noen halvgode løsninger. Det er frustreren­de å se at ordføreren kjører et sololøp på vegne av politikern­e, samtidig som en erfaren saksbehand­ler trekker seg, mener Welfler.

Avviser

Ordfører Robin Kåss avviser påstander om sololøp – og sier han bare kjemper for den løsningen som bystyret har sagt ja til og som han tror folk flest vil ha.

– Samtidig ser jeg at Nye Veier kommer med noen nye og spennende forslag, men de er det politikern­e som skal ta stilling til, sier Kåss. Ordføreren aviser at han bedriver hestehande­l, men bekrefter at han har fått Nye Veier til å signaliser­e at de vil betale i størrelses­orden 35 millioner for en ny kryssløsni­ng som kan komme ved Circle K og Bjørkedal-krysset.

– Ved å satse alt på et kort, traseen ved Herregårds­bekken, risikerer du at fylket setter foten ned og prosjektet blir forsinket?

– Jeg kan ikke tenke meg at fylkesting­et vil stanse en ny E18. Det er heller ikke noe nytt i forhold til det vedtaket som ble fattet i 2015, sier Kåss.

Nye Veier har gått med på å kutte ut alternativ­et som ligger 140 meter naermere Olavsberge­t. Dette skjedde etter press fra Kåss. Rådmannen kan likevel komme til å utrede et alternativ.

– Det er det rådmannen som bestemmer hva som skal utredes, men jeg synes det er bortkastet å utrede ett alternativ til.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? REFSER: Robert Welfler og Adrian Ness Løvsjø vil ha slutt på det de mener er hestehandl­ing bak lukkede dører.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M REFSER: Robert Welfler og Adrian Ness Løvsjø vil ha slutt på det de mener er hestehandl­ing bak lukkede dører.
 ??  ?? TRASE: Det er denne traseen ved Herregårds­bekken som ordfører Kåss vil satse på. Frp vil ha flere alternativ­er utredet.
TRASE: Det er denne traseen ved Herregårds­bekken som ordfører Kåss vil satse på. Frp vil ha flere alternativ­er utredet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway