Varden

Slo 12-åring ti ganger

Med knyttet neve slo 17-åringen en 12 år gammel gutt i bakken. Deretter fortsatte han å slå.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ En 17 år gammel gutt er tiltalt for å ha banket opp en nå 13 år gammel gutt fra Skien.

Innrømmet alt

I retten onsdag ble det vist en video av hendelsen. Der ser man tiltalte gå løs på 12-åringen og slår gjentatte ganger. Først, mens 12-åringen står oppreist, for så at slagene fortsetter etter at gutten er falt i bakken.

Aktor Julie Marie Sandvik og bistandsad­vokat Ranveig Sem talte i alt ti slag mot 12-åringen da de sjekket videoen.

Da rettssaken startet i Nedre Telemark tingrett erkjente straffskyl­d. Han innrømmet også alt da han ble tatt av politiet fire dager etter hendelsen på Kjørbekkhø­gda skole 24. november i fjor.

Vondt hele døgnet

13-åringen som ble angrepet forklarte i et tilrettela­gt avhør som ble avspilt i retten, at han har vondt i hodet nesten hele tiden.

– Jeg er blitt et annet menneske, sa gutten.

Hendelsen ble fanget opp av et videokamer­a, og voldsepiso­den ble vist etter at tiltalte hadde forklart seg.

– Jeg begynner å slå, så detter han i bakken. Jeg står over han mens han holder hendene foran ansiktet. Han hylte og ba meg stoppe.

Den tiltalte 17-åringen fortalte i retten at han satt og drakk sammen med noen kompiser. De satt og drakk i om lag en time, ifølge tiltalte.

– Hvor mye drakk du, ville rettens administra­tor Gustav Søvde vite.

– En sixpack med sider, kanskje litt mer.

– Var du full?

– Jeg ble i alle fall ganske full den kvelden.

Tiltalte og kompisene dro fra der de satt og drakk til Sparbutikk­en like ved. På veien dit møtte de noen andre, blant annet fornaermed­e, som ifølge tiltalte ropte etter dem.

– Jeg sa «rop en gang til, da!» som en slags advarsel. En av dem ropte, så da løp jeg etter dem og ved skolen tok jeg igjen den som løp saktest.

Bildene viser at 17-åringen med venstre hånd tar tak i brystkassa til 12-åringen, holder ham fast, og med knyttet høyrehånd slår ham i ansiktet slik at fornaermed­e faller. Etter at 12-åringen ligger på bakken fortsetter tiltalte å slå ham med raske og nokså harde slag mot overkroppe­n og ansiktet.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? FOTO: POLITIET ?? VIDEOBEVIS: Bilder fra et overvåking­skamera festet på veggen til Kjørbekkhø­gda skole i Skien, er sentrale bevis i saken mot en 17-åring tiltalt for kroppskren­kelse.
FOTO: POLITIET VIDEOBEVIS: Bilder fra et overvåking­skamera festet på veggen til Kjørbekkhø­gda skole i Skien, er sentrale bevis i saken mot en 17-åring tiltalt for kroppskren­kelse.
 ??  ?? FORSVARER: Advokat Andreas Nyhaug forsvarer 17-åringen.
FORSVARER: Advokat Andreas Nyhaug forsvarer 17-åringen.
 ??  ?? SÅ BILDER: Aktor Julie Marie Sandvik (h) og bistandsad­vokat
SÅ BILDER: Aktor Julie Marie Sandvik (h) og bistandsad­vokat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway