Varden

Må vente tre måneder på Frednes-svar

Klagen på bystyreved­taket om å ta en stor del av Villa Frednes-hagen til uteområde for barnehagen, kan ta tre måneder hos Fylkesmann­en.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Vi vil forsikre oss om at alt har vaert riktig, sier Frp’s gruppelede­r Adrian Ness Løvsjø.

Han fremmet klagen på vegne av Frp, Venstre, Rødt og By og Naermiljøp­artiet. Dermed må Fylkesmann­en foreta en lovlighets­kontroll av vedtaket om å bygge barnehage ved side av det gamle herskapshu­set i Porsgrunn.

Det fikk ordfører Robin Kåss (Ap) til å si at han måtte telle til ti mange ganger, og rådmann Per Wold kunne forsikre at han hadde ikke tenkt seg til rådhuset i sommerferi­en. Men byråkraten­es kvern maler langsomt og saksbehand­ler Tonje Fehn hos Fylkesmann­en ser ikke bort fra at dette kan ta tre måneder før klagen er ferdig behandlet.

Det betyr at Porsgrunn bystyre har rukket å samle seg igjen før de får svar på om vedtaket er lovlig og prosessen med å bygge barnehage kan komme i gang.

– Når det gjelder klage på regulering­splaner så holder vi fristen innen tre måneder. Ved andre saker kan behandling­stiden vaere fra fem til seks måneder, sier Fehn.

– Ulovlig lite uteområde

Striden om hva hagen rundt Villa Frednes skal brukes til har splittet både byen og bystyret. Både jantelov, kulturvern og berikelse på fellesskap­ets regning har vaert trukket inn i diskusjone­ne.

I etterkant forklarte Løvsjø klagen med at administra­sjonen hadde gitt den nye storbarneh­agen for lite uteområde. Han var usikker på at dette ville bety at en enda større del av hagen ville gå med.

– Det var en bommert. Vi regnet feil. Uteområdet er innenfor kravet. Dette beklager jeg, sier han nå.

Mange mener noe

– Dette handler om at 118 års Porsgrunn-historie nå graves bort, sier Løvsjø. Han understrek­er at før det blir gjort, vil politikern­e som stiller seg bak klagen ha forsikring­er om at alt er riktig gjort.

– Dette kan også dreie seg om feil utøvelse av møtet eller saksbehand­lingsfeil, sier Løvsjø

Han legger ikke skjul på at klagen også bunner i det store engasjemen­tet saken har skapt blant folk.

– Mange mener noe om det som skjer rundt Villa Frednes. Vi påstår ikke at noen har gjort noe ulovlig, men vi ber om en forsikring på at alt er i orden, sier han.

 ??  ?? KLAGET: Frp’s gruppelede­r Adrian Ness Løvsjø leverte klage.
KLAGET: Frp’s gruppelede­r Adrian Ness Løvsjø leverte klage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway