Varden

Takker Alvheim

– Alle spørsmål om innvandrin­g overlater jeg til Sylvi, sier Bård Hoksrud, som sammen med Listhaug kom til sine egne i Porsgrunn.

- Sindre.omenas@varden.no

▶ For første gang holdt Frp felles møte for Vestfold og Telemark, og rundt 50 personer møtte for å høre Bård Hoksrud og Sylvi Listhaug snakke om helsepolit­ikk og innvandrin­g tirsdag kveld.

Hedret Alvheim

Listhaug følte seg helt klart hjemme i Hoksruds hjemfylke, og kvitterte med å si at hun vet at veldig mange av de rundt femti i salen var veldig skuffet da hun trakk seg som justismini­ster og gikk ut av regjeringe­n tidligere i år.

– Det var min beslutning, og den var riktig.

Noe som førte henne tilbake til Stortinget og inn i helse og omsorgskom­iteen. Der trives hun godt, og sier det var det helsepolit­iske engasjemen­tet til John Alvheim som førte henne inn i politikken.

Siamesiske tvillinger

På Stortinget har hun funnet sammen med Bård Hoksrud, i en «nasjonal turné» for å finne enkeltskje­bner i Helse-Norge.

Listhaug sier de er som siamesiske tvillinger i jobben for å vaere ombud i helsepolit­ikken. De har blitt skjelt ut av Vardø-ordføreren og trukket fram mangel på omsorgsstø­tte til moren til en alvorlig kreftsyk 18-åring på Sunnmøre.

– Dere har ingen «skjebne» dere trekker fram her i Telemark?

– Her mangler ikke her heller. Jeg har kontakt med en dame som ikke trives på sykehjemme­t sitt i Skien, men som ikke får flytte. Der er det også 11 personer som trenger sykehjemsp­lass på venteliste, sier Hoksrud.

– Er denne turneen et show? – Nei, vi tar vårt ansvar som ombud, og møter brukerne av helsevesen­et.

– Vi møter også mange uten å ha med presse.

Bård Hoksrud hadde med seg flere stikk til lokale politikere til samlingen tirsdag.

Han mener både Porsgrunn og Bamble har «tapt» flere titalls millioner kroner på å ikke bli med på den statlige forsøksord­ningen om finansieri­ng av helseomsor­gen.

– Så springer Robin Kåss rundt og hevder at det er regjeringe­ns feil at Porsgrunn har eiendomssk­att.

– Ulikt behandlet

– Hvordan er det å jobbe sammen når det tidvis stormer rundt Listhaug? Dere har en ulik tilnaermin­g til det pressen skriver.

– Når det stormer rundt meg, er det som regel min egen skyld. Da har jeg vaert litt sleivete i en kommentar, sier Hoksrud.

– Vi blir kanskje også litt ulikt behandlet, skyter Listhaug inn.

▶ Sindre Omenås ▶ OSLO

Bedragerie­ne skjedde mens mannen drev som eiendomsme­gler uten tillatelse fra Finanstils­ynet, skriver E24.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett sørget mannen for at forskuddsb­etalingen for en eiendom i Telemark ble overført til ham selv. Samtidig forfalsket han selgerens underskrif­t i kjøpekontr­akten der feil kontonumme­r sto oppført. Dommen omfatter også salget av et gårdsbruk i Sarpsborg, der 2,6 millioner kroner ikke ble betalt til selgeren, men til megleren. (NTB)

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS ?? TURKAMERAT­ER: Bård Hoksrud og Sylvi Listhaug møtte sine egne i Porsgrunn, på sin «nasjonale turne».
BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS TURKAMERAT­ER: Bård Hoksrud og Sylvi Listhaug møtte sine egne i Porsgrunn, på sin «nasjonale turne».
 ??  ?? FELLES: Rundt 50 personer var møtt opp for å høre Hoksrud og Listhaug, i det første felles medlemsmøt­e for Frp i Telemark og Vestfold.
FELLES: Rundt 50 personer var møtt opp for å høre Hoksrud og Listhaug, i det første felles medlemsmøt­e for Frp i Telemark og Vestfold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway