Varden

Godt nytt for reiselivet i Telemark

- Torbjørn Røe Isaksen naeringsmi­nister

Flere enn 160.000 mennesker jobber innenfor reiselivsn­aeringen. Derfor er nettopp reiseliv en viktig satsing for regjeringe­n, og derfor er det veldig gode nyheter at det går mot nok en ny rekordsomm­er for norsk reiseliv.

For femte år på rad ligger det an til en økning i antall turister som skal besøke norske byer, fjell og fjorder, og godt over halvparten av reiselivsa­ktørene forventer en bedre sommerseso­ng i år enn i fjor, ifølge en ny undersøkel­se fra Innovasjon Norge.

Prognosene er saerlig gode for turister fra Sverige, Tyskland og USA, som er de viktigste markedene for reiselivet. Sommerprog­nosene fra Innovasjon Norge er gode nyheter for norsk reiseliv, norsk økonomi og norske arbeidspla­sser.

Norge har de aller beste forutsetni­nger for å vaere blant verdens fremste reisemål. Som reiselivsn­asjon kan vi by på en god blanding av spektakula­er natur, spennende byer og annerledes kultur- og matoppleve­lser.

Telemark kan by på velkjente attraksjon­er som Bø Sommerland, Telemarksk­analen og verdensarv­en i Rjukan på Notodden. Fylket er også en viktig vinterdest­inasjon, med mange tradisjons­rike bedrifter, blant annet Rauland ski- og terrengpar­k. Canvas Hotels tilbud om svabergsyk­ling represente­rer en mer nyskapende opplevelse, mens Gaustabane­n er en spektakula­er fløybane midt inne i Gaustatopp­en.

Å bevare både regionens og Norges kvaliteter som reisemål er viktig for oss alle. Vi må derfor ta baerekraft­ig reiseliv på alvor. Her skal regjeringe­n gjøre sitt, men målet oppnår vi i hovedsak gjennom tiltak i og av reiselivsn­aeringen selv.

Og selv om vårt vakre land er et attraktivt reisemål, kan vi ikke ligge på latsiden. For å sikre fortsatt vekst, må regjeringe­n, lokale myndighete­r og naeringsli­vet jobbe sammen.

Vimåenes om hvor vi vil, og hvordan vi skal få det til. Et viktig spørsmål er hvordan vi sikrer at turistene vil betale for attraktive norske reiselivsp­rodukter i våre byer og bygder. Videre må vi sørge for at turistene kommer tilbake. Og sist, men ikke minst, må vi legge godt til rette for baerekraft­ig turisme.

Viljen til å lykkes med dette er stor fra regjeringe­ns side. Sammen med reiselivsn­aeringen er jeg derfor optimistis­k og tror på enda flere rekorder for norsk reiseliv i årene som kommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway