Varden

Sommervaer­et kommer tilbake

Sørlandet og Østlandet kan se fram mot 25 grader og godvaer i helgen og den kommende uka.

- OSLO

Fra fredag blir det bedre etter regnbygene som var varslet torsdag nord i Hedmark og Oppland og etter hvert fra ettermidda­gen i hele Østlandet og Sørlandet.

Ny varme

– Mot helgen blir det bedre, fint vaer og varmt. På lørdag og søndag kan temperatur­ene komme opp mot 25 grader. Det kan selvfølgel­ig bli noen ettermidda­gsbyger, men ikke noe av betydning, sier meteorolog Magni Svanevik i Meteorolog­isk institutt.

Varmen og finvaeret fortsetter, og det ser ut til at hele Sør-Norge får en knallstart på skoleferie­n. Hele uka ser bra ut, selv om det er usikkert jo lenger fram det er.

Den nordlige delen av landet må isteden ikle seg både ull og regnfrakk.

– Her blir ikke temperatur­ene det helt store i helgen med rundt 10 til 13 grader. Det ser likevel ut som Øst-Finnmark slipper unna en del av regnet, sier Svanevik

Det er heller ikke noe bedre vaer i sikte for landsdelen neste uke.

Etter at Vestlandet fikk nysnø på fjelltoppe­ne denne uka, ser den kommende helgen ganske fin ut for deler av regionen.

Ifølge vaervarsel­et blir sankthansa­ften tørr og fin i Rogaland, Hordaland får kanskje noen lette byger, mens det blir regnbyger i Sogn og Fjordane. Det blir finere jo lenger sør man kommer. Temperatur­ene kan nå opp mot 18 grader.

Kjølig

Det blir heller ikke det store badevaeret sankthansh­elgen i Trøndelag og Møre og Romsdal.

– Forholdene ligner det vi ser sørover på Vestlandet. Det blir lette byger, kysten får det meste, mens i indre strøken blir det litt bedre. Det blir nok en del skyer, og vi kan ikke love sol, verken lørdag eller søndag, sier meteorolog­en.

Her vil også regnbygene fortsette utover uka med temperatur­er på under 15 grader.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway