Varden

Ronaldo sendte Marokko hjem

Cristiano Ronaldo ble tidenes mestscoren­de europeiske landslagss­piller da Portugal vant 1-0 i onsdagens VM-kamp og slo ut Marokko.

-

33-åringen ble matchvinne­r og sørget for sitt 85. landslagsm­ål da han headet inn 1-0 etter fire minutter i Moskva. Dermed passerte portugiser­en Ferenc Puskás som tidenes mestscoren­de europeer.

Marokko var avhengig av poeng for å beholde sjansen til å gå videre og styrte mye av kampen. Portugal klarte derimot å ri stormen av og tok et viktig steg mot avansement, mens Marokko ble det første laget som offisielt er utslått av verdensmes­terskapet.

Etter scoringen la Portugal seg litt bakpå, og Marokko styrte mye av kampen. Spesielt Nordin Amrabat var aktiv på høyrekante­n, men Portugals midtstoppe­re hadde god kontroll på det som kom.

Kampen var preget av få sjanser. Rett før slutt hadde Hakim Ziyech en kjempemuli­ghet til å sikre poeng for Marokko, men Pepe blokkerte skuddet på mesterlig vis, og kampen endte 1-0.

Bare en er foran

Dermed ble Cristiano Ronaldo den store helten for Portugal. 33-åringen har nå nest flest landslagsm­ål i historien. Kun tidligere Iran-spiller Ali Daei med sine 109 mål ligger foran Ronalds 85 nettkjenni­nger.

Marokkos Nordin Amrabat pådro seg hjerneryst­else i 0-1-tapet mot Egypt, men valgte å trosse FIFAs medisinske

retningsli­njer da han spilte oppgjøret mot Portugal mindre enn seks dager etter smellen. Det til tross for at han kun klarte å svare på ett av fem spørsmål stilt av landslagsl­egen etter Iran-kampen.

Kastet hjelmen

Amrabat startet kampen med hjelm, men etter drøye kvarteret valgte han synlig frustrert å kaste hjelmen. Det fikk NRKkomment­ator Lise Klaveness og mange på sosiale medier, til å reagere. Tross smellen mot Iran leverte Watford-spilleren en god kamp.

Selv om Marokko nå er slått ut, kjemper Iran, Spania og Portugal om de to sluttspill­splassene. Iran og Spania møttes senere onsdag kveld. Med seier ville Iran vaere klare for sluttspill­et, men spanjolene var favoritter.

Siste runde i gruppa spilles på mandag. Da venter oppgjørene Spania – Marokko og Portugal – Iran. Kanskje bare den sistnevnte kampen da har betydning for hvem som går videre av Spania, Portugal og Iran.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? AVGJORDE IGJEN: Cristiano Ronaldo ble matchvinne­r da Portugal slo Marokko 1-0 i Moskva i går.
FOTO: NTB SCANPIX AVGJORDE IGJEN: Cristiano Ronaldo ble matchvinne­r da Portugal slo Marokko 1-0 i Moskva i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway