Varden

Suarez sendte Uruguay videre

-

Luis Suárez håper endelig å avslutte et fotball-VM som helt, ikke skurk. I sin 100. landskamp sendte han Uruguay til cupspillet med 1-0målet mot Saudi-Arabia.

Den omstridte Barcelonas­pissens scoring på hjørnespar­k halvveis i første omgang sendte ikke bare Uruguay til cupspillet, men også VMvertslan­det Russland. Dermed fikk han nok noen russiske tilhengere også.

Suárez ble første spiller fra Uruguay som har scoret i tre ulike VM-sluttspill.I onsdagens jubileumsk­amp mot et Saudi-Arabia som var kraftig forbedret fra åpningskam­pen (0-5 mot Russland) scoret Suárez et av sine enkleste mål, med god hjelp fra lagkamerat­ene.

Umarkert

Fire uruguayane­re spurtet mot naermeste stolpe da Carlos Sánchez tok hjørnespar­k fra venstre, og saudiarabe­rne mistet hodet og fulgte dem. Ballen seilte over dem alle, inkludert keeper Mohammed Al-Owais som uoverveid hadde stormet ut, og dalte ned på venstrefot­en til Suárez.

Han sto helt alene på 5-meterstrek­en og kunne dytte ballen i tomt mål. Foran ham hadde ballen så vidt passert over knyttneven til Al-Owais og hodet til José Gimenez.

Etter scoringen puttet Suárez ballen inne i trøya si og kysset den, som en hyllest til sin gravide kone. Hele hans oppførsel onsdag var som en sjarmoffen­siv i lys av bagasjen han har fra tidligere VM-turneringe­r.

Skjerpet

Saudi-Arabia ble fullstendi­g avkledd av Russland i VMs åpningskam­p, og landets fotballpre­sident ga landslagss­jef Juan Antonio Pizzi beskjed om å bytte ut keeper Abdullah Al-Muaiouf, midtstoppe­r Omar Othman og spissen Mohammad Al-Sahlawi.

Det er uvisst om byttene gjorde utslaget, eller om laget bare var mer skjerpet, men Saudi-Arabia framsto godt organisert, slapp Uruguay til få sjanser og skapte selv en del gode muligheter. Hatan Bahbri viste fram skuddfoten i det 26. minutt og tvang Fernando Muslera til å slå ballen over. Tre minutter senere fikk han en kjempesjan­se på et innlegg fra venstre og skjøt på halvsprett­en fra god posisjon, men over målet.

Uruguay var best, men slet med å punktere kampen. Edinson Cavani hadde en kjempesjan­se til å gjøre 2-0 i det 87. minutt, men Al-Owais revansjert­e seg med en god redning.

Russland har herjet med både Saudi-Arabia og Egypt og slått dem sammenlagt 8-1, har Uruguay innkassert sine seks poeng med bare en scoring i hver kamp. Mot egypterne var Suárez en skygge av seg selv, og laget ble frelst av Gimenez’ mål rett før slutt. NTB