Varden

Volkswagen vil laere av Norge

- ▶ Morten Abrahamsen, NTB

Når Volkswagen forbereder seg på å lansere den elektriske I.D.-serien, ser de til Norge. I regi av den norske importøren legger det store bilkonsern­et fram sine planer for representa­nter for 30 land.

– Vi har gitt arrangemen­tet kallenavne­t «mission control». For dette skal bli en helt ny måte å gjøre det på for oss. Ikke bare er det en ny linje med biler, bilen skal også ha et helt nytt nivå av samhandlin­g med dem som disponerer bilen. Det er ikke bare en bil for oss, men en revolusjon, sier Silke Bagschik, styremedle­m i salgs- og markedsavd­elingen og sjef for emobility i Volkswagen.

Målet med arrangemen­tet er å forberede den digre Volkswagen-organisasj­onen på det elektriske skiftet, og det er på ingen måte tilfeldig at konferanse­n er lagt til Norge.

– Norge vil vaere hovedmarke­det for I.D. i begynnelse­n. Vi startet med I.D.ideen i fjerde kvartal 2015, og i 2016 dro hele ledelsen over til Norge for å laere. For å se inn i framtiden, se hvordan det var i Norge, sa Jürgen Stackmann, styremedle­m i salgs- og markedsavd­elingen til Volkswagen.

Stor overgang

Stockmann mener Norge har vaert sentral i utviklinge­n av elbilene.

– I Norge kan vi se effekten av elbilene. Dere har vaert et slags betatest-land. Her kan vi se hvordan det blir når myndighete­r og kommersiel­le aktører samarbeide­r, hvor- dan insentiver og infrastruk­tur fungerer. Jeg mener Norge nå viser hvordan det kan vaere i andre land om ti år.

Lanseres i 2020

I lokalet står en fullskalam­odell av I.D.-modellen som skal lanseres i første kvartal 2020. Bilen har form som en kompaktbil, og Stackmann sier den skal koste det samme som en Volkswagen Golf diesel. Den skal raskt følges opp av flere I.D.-varianter, blant annet en SUV.

– I.D. skal vaere et globalt produkt, med modeller som er bygget på samme fleksible plattform, sier Stockmann.

For et konsern som Volkswagen er det en stor overgang når de nå skal satse på elbiler som ikke bygger på eksisteren­de modeller. Nye fabrikker må bygges, og enorme mengder av personell må laere seg nye ting. Men Stockmann er sikker på at dette er veien de må gå, og at elbiler er framtidens produkt.

 ?? FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN, NTB ?? NY SERIE: Jürgen Stackmann har tatt med seg en I.D. til Norge for å vise Volkswagen-representa­nter fra hele verden hvordan de skal forberede seg på storskala elbilprodu­ksjon.
FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN, NTB NY SERIE: Jürgen Stackmann har tatt med seg en I.D. til Norge for å vise Volkswagen-representa­nter fra hele verden hvordan de skal forberede seg på storskala elbilprodu­ksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway