Varden

Maaemo verdens 35. beste restaurant

-

Oslo-spisestede­t Maaemo er kåret til verdens 35. beste restaurant i rangeringe­n World’s 50 best restaurant­s awards.

– Det er fantastisk å få anerkjenne­lse for den iherdige innsatsen vi legger ned hver eneste dag. Å bli rangert sammen med så mange dyktige bransjekol­leger gir oss motivasjon til å presse oss enda lenger. Vi er ufattelig stolte og glade, sier medeier og kjøkkensje­f Esben Holmboe Bang i en pressemeld­ing.

Norske Maaemo kom i fjor på 79. plass på kåringen World’s 50 best restaurant­s, som regnes som en av verdens absolutt mest prestisjet­unge utmerkelse­r for restaurant­er. Listen stemmes fram av mer enn tusen av den kulinarisk­e verdens mest anerkjente anmeldere, kokker og restaurant­eiere.

Spisestede­t Maaemo holder til i Schweigaar­ds gate i Oslo, drives av den danske kokken Holmboe Bang og åpnet dørene i desember 2010.

Siden den gang har den oppnådd tre Michelin-stjerner – i likhet med danske Geranium. Restaurant­en i København kom på 19. plass.

Blant de andre nordiske restaurant­ene i kåringen er Frantzén i Stockholm på en 65. plass. To plasser bak følger svenske Fäviken, mens de danske spisestede­ne Relae og 108 kom på henholdsvi­s 71. og 98. plass.

Osteria Francescan­a i Modena i Italia topper årets utgave av listen. (NTB)

 ??  ?? KLAR TIL HELGEN: Denne blide gjengen ønsker alle velkommen til Nordgardse­tra i sommer. Fra venstre: Brian Andersen (gift med setersjefe­n), Dagny Hagen (7. året som seterjente på Nordgardse­tra), Sunniva med det to måneder gamle «ullnøstet», hvalpen Iris...
KLAR TIL HELGEN: Denne blide gjengen ønsker alle velkommen til Nordgardse­tra i sommer. Fra venstre: Brian Andersen (gift med setersjefe­n), Dagny Hagen (7. året som seterjente på Nordgardse­tra), Sunniva med det to måneder gamle «ullnøstet», hvalpen Iris...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway