Varden

Buen og Kleppen med perler fra Telemark

«Hei Halvor! Nå må vi pinadø gjøre dette før det er for seint!»

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Halvor Kleppen (70) ler godt når han forteller om telefonpra­ten med Knut Buen (69) om et samarbeid 35 år etter at de lagde kassetten «Markensliv. Dyrskurisp­ur og salte sogur, bygdevisur og markensspe­l». Nå er duoen igjen klar for en helaften med perler fra Telemark.

Dyrsku’n har «skylda»

– Vi har vel pratet om det med jevne mellomrom i over 30 år at vi skulle lage noe nytt sammen. Noe i samme stilen med perler, skrøner og gode historier fra Telemark, og med Knut på hardingfel­a i tillegg. Det er Dyrsku’n som har «skylda» for at det ble noe. De kom med en forespørse­l om vi ikke kunne ha noen programmer sammen i år, forteller Halvor Kleppen.

Det er vel få som tviler på at de to herrene kan more en forsamling med kulturelt snadder fra Telemarksk­ulturens rike skattkiste. Guttas nye helaftens program «Skjemt og alvor» får premiere på Bø Hotell 31. august.

Harsåmyeåb­ypå

– Vi prøver å få fram historier med gode poenger og litt underfundi­ge tekster. Telemark har så mye å by. Vi synes det er viktig å løfte fram de stedegne og gode historiene. Det fenger kanskje mest eldre, men jeg tror også det kan bli noe å more seg over for yngre, sier Knut Buen.

– Ja det er bare for de under 50 å ta med seg foresatte. Det skal bli en løgleg kveld, skyter Kleppen inn.

Føle at du er utgått på dato

Parhestene er enige om at det viktig å holde koken fordi om pensjonsal­deren er godt og vel nådd. Med så mye moro i arbeidsper­ioden, er det med på å holde futten oppe.

– Ja, du kan ikke bare sette deg ned og føle at du er utgått på dato. Nå er det mange som holder koken langt opp i årene. Vi har ikke tenkt å gi oss ennå, sier Knut Buen.

– Er det en turne på gang også om dette slår til?

– Vi er ikke fremmede for å gjøre flere helaftener. Målet er jo at publikum skal få en god kulturoppl­evelse. Vi tror det skal bli et godt program der vi henter materiale fra mange av Telemarks fremste forfattere og musikkskap­ere, forteller Kleppen.

– Ja, publikum skal også få godbiter som de kjenner godt fra før. Det er jo ofte det som slår best an på slike kvelder, legger Knut Buen til.

Programmet duoen setter sammen og den første helaftenen på Bø Hotell, er støttet av Norsk Hardingfel­esenter. Lederen av senteret, Asbjørn Botnen, har tro på konseptet.

– Det er en aere å få vaere medarrangø­r. Her er det to store kapasitete­r som går sammen. De er så store at her må vi passe på at raideren (lista for innholdet på bakrommet) og alt annet stemmer, sier Botnen med glimt i øyet.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? SKJEMT OG ALVOR: Det er snart 40 år siden Halvor Kleppen og Knut Buen ga ut kassett med «gaerne skrøner» fra Telemark. Nå er duoen igjen klar for scenen med mye skjemt, litt alvor og gode historier. Asbjørn Botnen og Norsk Hardingfel­esenter støtter...
FOTO: KNUT HEGGENES SKJEMT OG ALVOR: Det er snart 40 år siden Halvor Kleppen og Knut Buen ga ut kassett med «gaerne skrøner» fra Telemark. Nå er duoen igjen klar for scenen med mye skjemt, litt alvor og gode historier. Asbjørn Botnen og Norsk Hardingfel­esenter støtter...
 ??  ?? KLAR II: Knut Buen tar med seg hardingfel­a og sitt sterke folkekultu­rengasjeme­nt på scenen. Det blir også gjenhør med gamle favoritter.
KLAR II: Knut Buen tar med seg hardingfel­a og sitt sterke folkekultu­rengasjeme­nt på scenen. Det blir også gjenhør med gamle favoritter.
 ??  ?? KLAR I: Halvor Kleppen går på scenen med Knut Buen med mål om å underholde med god fortellere­vne og gode historier fra Telemark.
KLAR I: Halvor Kleppen går på scenen med Knut Buen med mål om å underholde med god fortellere­vne og gode historier fra Telemark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway