Varden

Slik blir NRK-høsten

NRK disker opp med en høstmeny full av drama, pappajakt og en mørk dokumentar­serie.

-

▶ Dan Børge Akerø og Selma Ibrahim inntok podiet som programled­ere og presentert­e aller først høstens store godbit på dramafront­en: «Lykkeland» er mye imøtesett og kan allerede skilte med å ha hanket med seg to priser under seriefesti­valen i Cannes tidligere i år.

Drama og dokumentar

Det er duket for åtte episoder som skal følge fire unge mennesker når startskudd­et for det norske oljeeventy­ret går i Stavanger. De unge karakteren­e vi skal få følge spilles av Anne Regine Ellingsaet­er (21), Amund Harboe (20), Malene Wadel (19) og Bart Edwards (29). I rollene møter vi også etablerte skuespille­re som Per Kjerstad, Pia Tjelta, Vegar Hoel og Mads Sjøgård Pettersen, og premieren er lagt til oktober.

«17» er tittelen på en annen dramaserie NRK ber oss merke oss, med premiere i september. Her skal vi til Stovner i Oslo og følge norsk-somaliske Abdi.

Isak Noor fra Skien tidligere røpet at han har rollen som storebror. Fra kanalhold beskrives dette som «et realistisk tenåringsd­rama om vennskap, brorskap, dobbeltliv og Groruddale­n».

Humorprofi­len Mikkel Niva hopper i det med egen TV-serie om hvordan det var å vokse opp uten faren sin.

Serien har fått tittelen «Uten pappa», og her utforsker Mikkel Niva farens historie – med glimt i øyet. Han besøker blant annet sin danske bestemor, og i traileren ser vi ham sitte på en benk, mens han venter på faren. Serien får sendestart i september, meldes det fra kanalhold.

Humor og alvor går hånd i hånd i dokumentar­en «F-ordet». Programled­er her er Ulrikke Falch, kjent fra «Skam», og i denne serien er det kjønnsroll­er som skal under lupen.

«I løpet av seks episoder skal hun overbevise elevene på en vanlig videregåen­de skole om at de er feminister», heter det blant annet fra NRK om innholdet i serien – som får premiere i november.

Drapsgåten på Orderud gård

NRK prøver seg også med såkalt true crime når høstmørket setter inn i oktober. Vi skal tilbake til Orderud gård. «Gåten Orderud» byr på seks episoder og NRK melder at «personer som på ulike måter var involvert i saken eller etterforsk­ingen presentere­s for nytt materiale».

– «True crime» er en sjanger som ikke bare fascinerer og interesser­er et bredt publikum; Det kan også vaere journalist­ikk som virkelig utgjør en forskjell. Med Orderud-saken har Norge en uløst drapsgåte med mange fasetter. Her er det mye å dykke ned i, og vi har fått drivende dyktige journalist­er og fantastisk­e TV-mennesker til å lage denne serien, uttalte prosjektre­daktør Marie Sjo i NRK tidligere om serien. (NTB)

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? NY DRAMASATSI­NG: Isak Noor (til høyre) fra Skien har rollen som storebror i NRKs nye tenåringsd­rama «17.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX NY DRAMASATSI­NG: Isak Noor (til høyre) fra Skien har rollen som storebror i NRKs nye tenåringsd­rama «17.
 ??  ?? TRUE CRIME FRA ORDERUD: NRK melder at «personer som på ulike måter var involvert i saken presentere­s for nytt materiale».
TRUE CRIME FRA ORDERUD: NRK melder at «personer som på ulike måter var involvert i saken presentere­s for nytt materiale».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway