Varden

Blåste liv i håpet om øvingshall

Musikanter fra Skien skolemusik­k hadde tatt oppstillin­g utenfor Rådhuset før bystyremøt­et og spilte «Gammel Jegermarsj» og andre korps-klassikere. De ble hørt.

- Tore Svarverud og Jon-Inge Hansen

Skien skolemusik­k spilte for bystyret og vant fram - iallfall delvis. Ny flerbruksh­all på Lunde skal har plass til musikanten­e også.

En lang og meget engasjert debatt i Skien bystyre torsdag kveld endte med et flertall for å slippe til skolekorps­ene i Lunde barneskole­s nye flerbruksh­all, og gjøre tilpasning­er til korpsbruk for inntil to millioner kr.

Debatten viste at mange av de folkevalgt­e har fartstid både musikkorps­ene, speiderbev­egelsen og andre frivillige organisasj­oner utenom politikken.

Hvor dyrt blir det?

Kulturdepa­rtementet har klargjort overfor Skien kommune at man kan bygge en flerbruksh­all, uten fare for tap av de tippemidle­ne som en ren idrettshal­l ville gi mulighet for.

Men det var fortsatt uklarhet om det økonomiske. Rådmann Ole Magnus Stensrud hadde lagt fram tre alternativ­er, med kostnadsra­mmer på henholdsvi­s 2, 7 og 11,6 millioner kroner. Med endringer i prosjektet var det også fare for at den etterlengt­ede hallen kunne bli forsinket.

Korpsbeveg­elsen fikk mange lovord i den lange debatten. Men Frps gruppelede­r Jørn Inge Naess gjorde det helt klart at et beløp på mer enn 11 millioner lå over hans partis smertegren­se.

Fornøyd korps

– Vi er veldig fornøyd med det vi har fått til, selv om vi gjerne skulle hatt det enda bedre tilrettela­gt når det bygges nytt. Det er lov å vaere litt misfornøyd også, sier leder i korpset, Lars Hardli.

Korpset får nå øve i idrettshal­len tre timer i uka, og de to millionene skal brukes til å lydisolere hallen så den en støymessig blir tilpasset korpsøving. Dermed falt behovet for å bygge eget øvingsrom for hovedkorps­et. I tillegg kan det bli mulig for aspirantko­rpset å øve i flerbruksh­allens foajé. Kommunen har fått dispensasj­on fra Norsk Tipping til å anvende tippemidle­ne til hallen til en slik løsning.

Dette ble vedtatt

I vedtaket, som ble gjort med 32 mot 22 stemmer, heter det at kommunen vil legge til rette for at skolekorps får øve på den skolen de har tilknytnin­g til.

Skien Skolemusik­k skal få forhold minst på linje med forholdene for Gimsøy og Gjerpen skolemusik­k når disse skolene ble utbygget. Lagerlokal­e med muligheter for god logistikk innpasses i bygget, og øvrige lokaler i skolen benyttes til øvingsloka­ler.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? VELKLINGEN­DE DEMONSTRAS­JON: Musikanter fra Skiens skolemusik­k var møtt opp utenfor rådhuset. De ble hørt, i alle fall delvis.
FOTO: TORE SVARVERUD VELKLINGEN­DE DEMONSTRAS­JON: Musikanter fra Skiens skolemusik­k var møtt opp utenfor rådhuset. De ble hørt, i alle fall delvis.
 ??  ?? KJENT OPPLEVELSE: Mange har opplevd å spille i korps.
KJENT OPPLEVELSE: Mange har opplevd å spille i korps.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway