Varden

Planlegger kjempebygg ved Skien kirke

Jo høyere du vil, dess mer vil medlemskap­et vaere verdt. For det er de øverste boligene det blir mest rift om.

- ▶ SKIEN ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Det bekrefter markedssje­f Lars Christense­n i Porsgrunn Bamble Borgestad boligbygge­lag. Folk har allerede meldt sin interesse og meldt seg inn for å stå sterkere i kampen om de beste leilighete­ne på Lie.

– Ansiennite­t kan komme til å avgjøre hvem som får toppleilig­heten. Her nytter det ikke med et medlemskap i Skien boligbygge­lag. For vi har ikke felles medlemskap, presiserer markedssje­fen, som mener det tryggeste nok å er å gjøre som han selv: Vaer medlem både i Porsgrunn og Skien.

– For du vet aldri hvor du havner, og det koster nesten ikke noe å vaere medlem.

80 boliger

80 boliger skal det bli på dagens parkerings­plass ved Lietorvet. For ikke å ta parkeringe­n til butikkene blir det ingen boliger eller butikker på bakkeplane­t, som reserveres til besøkende bilister. I etasjen under bakkeplane­t blir det parkerings­kjeller.

– Med heis opp til boligene, sier Lars Christense­n.

– Opp, sju etasjer?

– Vi forholder til det som står i regulering­splanen om byggehøyde­r. Det høyeste bygget, lengst bort fra kirken, holder seg på samme høyde som det tidligere hotellet, svarer Christense­n.

Prosjektet befinner seg foreløpig på skissebord­et hos Børve Borchseniu­s Arkitekter, som har vaert i dialog med kommunen og kirken om bygghøyder og siktlinjer.

Åpen siktlinje

Utbyggerne i Lietorvet boligutvik­ling AS har bestemt seg for å holde rommet mellom nybygget og Lietorvet åpent, slik at siktlinjen rett fra nord mot Skien kirke beholdes åpen. Lietorvet utvikling er eid i like store deler av Betonmast Haehre Eiendom, Bratsberg Gruppen, PBBLProsje­kt og Fjellvåken Holding.

– Tilbakemel­dingene så langt har vaert positive til at parkerings­plassen beholdes og siktlinjen bevares, sier Christense­n. Det er også positivt for boligene, som får vestvendte terrasser med gode sikt- og solforhold, legger han til.

Boligene, som blir ført opp fire bygg i ulike høyde, får en kvadratmet­erpris som trolig starter på 50.000 kroner når de legges ut for salg i september.

 ??  ??
 ?? BEGGE ILL.: LANGLI DESIGN ?? ÅPENT: Det blir ikke noe av gangbrua mellom Lietorvet og boligblokk­ene.
BEGGE ILL.: LANGLI DESIGN ÅPENT: Det blir ikke noe av gangbrua mellom Lietorvet og boligblokk­ene.
 ??  ?? HØYT: Over bakkeplan blir det sju etasjer.
HØYT: Over bakkeplan blir det sju etasjer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway