Varden

VM på Handelstor­get

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Det er moro å lese om at folk samles på Skiens handelstor­g for å se fotball på fjernsyn. Dette minner litt om før i tida, da horder flokket seg foran tv-butikkene for å følge med på ymse begivenhet­er. Men den gang var det ikke så vanlig å ha et titteappar­at i heimen som det er i dag. Dog var detvanlig med kjøleskap, så god drikke til radiooverf­øringen av VM-finalen i 1966 skulle det sikkert ikke stå på.

I dag har folk både fjernsyn, kjøleskap, tilgang til Brigg-relaterte produkter og gode lenestoler, men vil likevel ut på byen for å se Sergio Agüero score for Argentina. Det kan jo bety at hjemmehygg­e er noe oppskrytt, eller at folk synes det er moro å tape sammen med andre. Men jeg skjønner ikke at de sitter og heier. Verken Agüero eller Messi hører dere. Og det skal vi vel strengt tatt vaere glade for. Når det er sagt, så er det ikke få dommere som har fått så ørene flagrer i et borettslag i nordre del av Porsgrunn. Men man respektere­r selvsagt både helligdags­fred og natteroen, også når man sitter helt alene iført fotballdra­kt og pent anmoder dommeren om å framvise det røde kortet. Det er jo blitt så populaert med støymåling­er for sarte øreganger. Heldigvis. Noen ganger er det så mye dumt som blir ropt ut foran tittekasse­n at det er umulig å tenke en fornuftig tanke.

Derfor kan det vaere greit å samle galskapen på et offentlig sted, der hyling skråling kan skje i ordnede former og innenfor alkohollov­ens trygge rammer. Jeg har noen gode erfaringer fra den vanntette fotballpub­en Daimlers her i Porsgrunn, men har ennå til gode å sitte ute i regnvaer eller sol et sted i nabokommun­en for å se på fjernsyn. Men snart må det skje. Måtte det bare bli godt vaer og en VM-finale mellom Argentina og England. De har jo vaert i tottene på hverandre før. De også.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway