Varden

Rema satser stort

Rema 1000 er på gang med tre nye forretning­er i øvre Telemark.

- Knut.heggenes@varden.no

Allerede mot slutten av året åpnes nye forretning­er på Rjukan og i Seljord. I Høgåskryss­et ved E 134 på Notodden planlegges en ny forretning med tidshoriso­nt 2020.

– Det går unna om dagen, regiondire­ktør Ove Borgen?

– Ja, det er full fart. Vi gleder oss veldig til å kunne åpne nye butikker både på Rjukan og i Seljord før jul. På Rjukan er ombygginge­n av det såkalte «313-bygget» like ved bybrua i full gang. Vi skal inn med en forretning i leide lokaler på rundt 1.100 kvadratmet­er, forteller Borgen, som har ansvaret for 50 butikker i Telemark, Vestfold og Telemark. De omsetter for tre milliarder kroner.

På Rjukan er det i dag kun forretning­er med Norgesgrup­pen som eiere.

Atles drøm

I Seljord har Rema Eiendom akkurat begynt byggingen av en helt ny forretning ved E 134.

– Vi bygger nytt bygg selv i Seljord, og flytter forretning­en i sentrum. Dette blir den siste store dagligvare­n for mange som skal på sine hytter. Vi tror dagens omsetning på 70 millioner vil løfte seg til 90 millioner i løpet av noen år, sier Borgen.

Rema-kjøpmann Atle Bringsås har satt seg enda høyere mål.

– Vi tror det er mulig å nå 85– 90 millioner de to neste årene. Min våte drøm er å bli største Rema i Telemark. Da snakker vi over 100 millioner. Du må jo sette deg litt hårete mål i denne bransjen. Jeg tror det er mulig for dette er jo tross alt Seljord!

– Vi får en flott forretning med saltak og i tre. Ikke minst vil det bli en veldig bra forretning for våre kunder i Seljord.

– Hvor mange ansatte blir det i den nye forretning­en?

– Alle mine nåvaerende 22 ansatte blir selvsagt med inn i den nye butikken. På sikt håper jeg tallet vil øke, sier Atle Bringsås.

Verken Borgen eller Bringsås ønsker å si noe om totalkostn­aden. Investerin­gen er trolig rundt 20 millioner.

Avhengig av infrastruk­tur

I Høgåskryss­et ved E 134 på vei ut av Notodden mot Kongsberg, har Rema 1000 en intensjons­avtale om å bygge forretning samtidig som det nye store boligfelte­t utvikles.

– Vi er i god dialog rundt ny forretning på Notodden, men er avhengig av at infrastruk­tur faller på plass, sier Borgen, som antyder byggestart i 2020.

▶ Knut Heggenes

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? VÅT DRØM: Rema-kjøpmann Atle Bringsås har bygd opp sin butikk til å bli fjerde største i Telemark. Nå blir det ny butikk, og Bringsås’ våte drøm er å bli aller størst.
FOTO: KNUT HEGGENES VÅT DRØM: Rema-kjøpmann Atle Bringsås har bygd opp sin butikk til å bli fjerde største i Telemark. Nå blir det ny butikk, og Bringsås’ våte drøm er å bli aller størst.
 ??  ?? TRE MILLIARDER: Ove Borgen i Porsgrunn er regiondire­ktør i Rema 1000 Vestfold og Telemark. Butikkene omsetter for tre milliarder netto.
TRE MILLIARDER: Ove Borgen i Porsgrunn er regiondire­ktør i Rema 1000 Vestfold og Telemark. Butikkene omsetter for tre milliarder netto.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway