Varden

Rekkverket skal bli enda høyere

Etter et dialogmøte mellom Statens vegvesen og Skien kommune har de nå funnet ut hvor mye det vil koste å gjøre rekkverket der Hjalmar Johnsen falt over høyere.

- Jonas.fossing@varden.no

▶ Statens vegvesen og Skien kommune var tirsdag i dialog for å komme til en løsning angående rekkverket på Damfossbru­a der Hjalmar Johnsen omkom i en ulykke i fjor.

Ordfører, Hedda Foss Five ønsker at rekkverket skal skiftes så raskt som mulig.

— I fjor hadde vi en tragisk ulykke her, hvor det endte med at Hjalmar Johnsen falt i vannet og døde. Jeg frykter at noe sånt skal skje igjen, derfor bør høyden på rekkverket økes så fort som mulig, sier hun.

Gammelt rekkverk

Seksjonssj­ef for plan og forvaltnin­g Telemark i Statens vegvesen, Eivind Gurholt mener det tirsdagens dialogmøte med ordføreren hadde et positivt utfall.

– Ja, vi fikk diskutert litt og vi er for så vidt enige i at rekkverket bør byttes. I tillegg til å vaere gammelt og slitt, så er det bygget etter gamle forskrifte­r, sier Gurholt.

Rekkverket er gammelt og bygget etter forskrifte­ne som var den gang.

Det betyr at det er 1.10 meter høyt nå, og eventuelt vil økes til dagens forskrift som er 1.20 meter.

Vesentlig forskjell

Gurholt anslår at det vil koste rundt en million kroner å få byttet ut og økt rekkverket.

– For å få oppgradert rekkverket vil det nok koste rundt en million kroner, sier han.

– Men vil ti centimeter ha så mye å si da?

– Ja, det er en vesentlig forskjell i høyde det, sier han.

Ubestemt

Det er ikke fastsatt noe tid for når rekkverket eventuelt vil skiftes.

– Det er fortsatt et veldig tidlig stadium, men det vi diskuterte på møtet var å få det byttet i løpet av et år, sier han.

I følge Gurholt så er det en del som gjenstår før vi vil se et nytt rekkverk på Damfossbru­a.

– Ja, nå må vi se om vi har rom i budsjettet for å bruke penger på dette nå. Samtidig så må Skien kommune se hvor mye de eventuelt kan bidra med, sier han.

Foss Five sier hun er sikker på at hun vil få med seg politikern­e på å betale halvparten, men da må vegvesenet få det opp så fort som mulig,

– Med ny videregåen­de skole på Klosterøya til høsten vil det bli økt trafikk. I tillegg har jeg fått mange tilbakemel­dinger på folk som vil ha dette. Derfor er vi villige til å bli med på 500.000 kroner, så lenge vegvesenet handler så raskt som mulig. Helst før skolen er ferdig, fastslår ordføreren.

(...) Derfor er vi villige til å bli med på 500.000 kroner, så lenge vegvesenet handler så raskt som mulig. Helst før skolen er ferdig.

Hedda Foss Five, ordføreri Skien

▶ Jonas Fossing

 ?? FOTO: JON-INGE HANSEN ?? NYE FORSKRIFTE­R: Rekkeverke­t er bygget etter forskrifte­r som nå er erstattet, noe som innebaerer at et nytt rekkverk vil vaere ti cm høyere.
FOTO: JON-INGE HANSEN NYE FORSKRIFTE­R: Rekkeverke­t er bygget etter forskrifte­r som nå er erstattet, noe som innebaerer at et nytt rekkverk vil vaere ti cm høyere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway