Varden

ANDRE MENER

-

▶ Det er lov å søke alternativ­e behandling­smetoder for sine lidelser, spesielt når man betaler det selv. Hvis det oppleves som lindrende eller livskvalit­etsfremmen­de å stå i en dyr telefonkø for å få noen kvasirelig­iøse ord fra en som hevder han kan helbrede alvorlig sykdom via bønn per telefon, så vaer så god.

Men så enkelt er det ikke. For å drive målrettet markedsfør­ing mot mennesker med livstruend­e sykdommer er noe annet enn å gjøre det mot folk med noen ekstra bilringer eller en begynnende måne på

issen. Å vaere alvorlig syk er en alvorlig tilstand, der man ofte kan bli motløs i møtet med nøkterne prognoser fra leger og sykehus. (...)

Mennesker med en livstruend­e sykdom bør også kunne beskyttes mot sjarlatane­r som vil utnytte deres sårbarhet for å tjene penger. Såkalt «helbredels­e ved bønn per telefon» mot betaling vil vi ikke ha i Norge. Verdens Gang

KrF er et sentrumspa­rti som heller til høyre. Hver gang Hareide stemmer i blokk med Ap, SV, Sp, MDG og Rødt, sliter det på den borgerlige lagånden. Da Venstre gikk inn i regjering, ble KrF også mer alene i midten.

Dersom KrF likevel velger å gå inn i regjeringe­n, vil Hareide ha et stort forklaring­sproblem. Før valget var både han og partiet klokkeklar­e: KrF skulle ikke i regjering med Frp.

Men det kan vaere han får støtte for at alternativ­et ikke er spesielt appetittli­g. Der det tidligere bare var SV som måtte tolereres i et eventuelt samarbeid, har nå Rødt trukket hele feltet til venstre.

Kombinert med det totale havariet i Arbeiderpa­rtiet, vil det ikke vaere overrasken­de om KrF ikke plasserer innsatsen på rødgrønt denne gangen. Dagbladet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway